Hoppa till innehåll

Pokémon-spelande politiker i Sveriges riksdag – ett symptom på hur ”allvarligt” socialdemokraterna ser på sitt regeringsuppdrag

17 september 2016

I tisdags var det åter dags för riksdagens öppnande. En åtminstone förr i tiden – högtidlig tillställning. Det kallades till och med Riksdagens högtidliga öppnande.

Men i dag är ju tiderna annorlunda. En socialdemokratisk politiker:

http://www.riksdagen.se/sv/ledamoter-partier/ledamot/monica-green_0975579292417

”hittade” plötsligt en s.k. Pokémon figur bakom prins Daniels stol i riksdagssalen. Och gick ut på Twitter om detta samtidigt som hennes partiledare och statsministern höll sitt tal.

pokemon

Vad säger man? Oprofessionellt, arrogant, korkat – välj själv. Det här är faktiskt s.k. folkvalda och vars löner betalas av oss skattebetalare.

Detta agerande är också typiskt för regeringen som inte tycks ha några etiska regler för hur ministrar eller riksdagsledamöter ska uppträda och sköta sig utåt.

Nyligen körde en minister rattfull och nu sitter  en riksdagsledamot från Västra Svealand och fingrar på mobilen under riksmötets öppnande.

Borde man inte stänga av sina mobiler under den här typen av möten? Eller är det för mycket begärt att man ägnar sig åt sitt arbete under arbetstid?

Man kan undra vilka reaktionerna hade blivit om det hade varit en representant för Alliansen ELLER för den delen Sverigedemokraterna som ägnat sig åt detta. Men nu var det alltså en socialdemokrat. Och saken får bero.

 

 

 

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: