Hoppa till innehåll

Nu vill jag ha tillbaka min andel av EU-avgiften. Jag tror att jag skulle använda pengarna på ett mer effektivt och bättre sätt än byråkraterna i Bryssel

22 september 2016

Som bekant har ett stort antal svenskar lämnat Svenska kyrkan. Vissa för att de inte vill betala kyrkoskatt och andra av andra skäl. För att få slippa denna avgift behöver man i princip bara  fylla i och skicka in en blankett och sedan är det klart.

Samma förfarande borde kunna gälla EU-avgiften som Sverige betalar varje år sedan Sverige blev medlem efter en folkomröstning. Hur mycket pengar det rör sig om torde inte alla känna till men det rör sig alltså om ett hisnande belopp på ca 40 miljarder kronor (dvs 40 tusen miljoner! eller 40.000.000.000 kronor).

Detta betyder att varje svensk i princip får betala ca 4.000 kr per person/år till Bryssel, om vi räknar alla drygt 9 miljoner invånare.

Det här är fruktansvärt mycket pengar i synnerhet som Sverige bara får en del av detta tillbaka (jordbruksstöd t.ex.). Det borde därför vara möjligt att slippa betala  om man inte anser att EU gynnar mig eller mina intressen.

Här fakta om denna avgift:

http://www.eu-upplysningen.se/faq/Fragor-och-svar/Sverige-och-EU/Hur-mycket-betalade-Sverige-i-EU-avgift-2015/

Jag tror inte att jag är den enda som slagits av tanken på att göra det frivilligt att betala denna avgift. Den tas ju nu ut via skatten på ett eller annat sätt.

Det borde därför framgå av vars och ens årliga skattebesked från Skatteverket hur mycket som utgör EU-avgift.

Tidigare i veckan presenterades årets budget, som ska godkännas av riksdagen för att gälla. Vad jag vet finns aldrig denna ”post” med i budgeten utan räknas som något som bara måste betalas. Varför?

Att Brexit skulle sluta med tredje världskriget och en ekonomi i fritt fall har som alla nu vet inte inträffat. De flesta tycks mest förvånade över att brittisk ekonomi tycks gå som tåget, trots olyckskorparnas domedags-profetsior.

Det brittiska exemplet borde nu inspirera fler länder att folkomrösta om EU. Sverige är det land som minst av alla behöver EU. Sverige betalar och betalar och ställer upp och stöttar i alla möjliga och omöjliga sammanhang. Till vilken nytta? Ingen som helst.

Dags att börja rannsaka EU:s misslyckande med att få Europas ekonomi i balans. Efter Brexit står Europa mer eller stilla än någonsin . Var finns den seriösa kritiken av EU? Var finns alternativet till EU?

Jag tror att många är trötta på att slänga skattepengar efter sömngångarna i Bryssel. Dags att kräva tillbaka pengarna som betalats in. Dags att säga upp medlemskapet.

Därför vill jag ha min andel av EU-avgiften tillbaka. Den kan lämpligen betalas tillbaka i samband med övrig skatte återbäring.

Jag tror att jag skulle använda pengarna på ett mer effektivt och bättre sätt än byråkraterna i Bryssel.

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: