Hoppa till innehåll

Mystiken tätnar kring socialdemokraternas nye ledare Håkan Juholt

15 oktober 2011

Råkade av en slump se TV4 programmet Nyhetsmorgon i morse och en intervju med socialdemokraternas nye ledare Håkan Juholt. Efter en veckas ovisshet om hur hans avdrag för dubbelt boende ska tolkas har hans parti gett honom tummen upp för att fortsätta, åtminstone tills vidare. Det som gjorde att man studsade upp ur fåtöljen var hans försök att räta ut eller annat frågetecken om varför han med sin höga lön (mer än en miljon per år) måste begära ersättning med ca 7.000 kronor i månaden för en hyreslägenhet i en stockholmsförort.

Juholts förklarade bl.a. att han i första hand är sambo med sina barn i Oskarshamn. Och när han inte är ”hemma” bor han i hyresrätten i stockholmsförorten med sin ”sambo” (som alltså är den som eventuellt skulle kunna bli landets första dam om socialdemokraterna skulle vinna nästa val).

Om man har lite hum om lagar och juridik så vet man att det finns en lag som populärt kallas Sambolagen. Där står definierat vad ”sambo” innebär och det stårt kort och gott en ogift man och en ogift kvinna som bor tillsammans under äktenskapsliknande förhållanden. Hur Juholt kan börja prata om sambo med sina söner i Oskarshamn gör att man börjar undra hur han tänker och vad det är frågan om.

Dessutom undrar man varför Juholt inte får bo i sambons hus, lägenhet eller hur hon nu bor. Eller är lägenheten kanske ursprungligen hennes? Och har han kanske skrivit sig där för att kunna göra avdrag?

Juholt är riksdagsman och därmed en offentlig person som varje svensk medborgare har rätt att ha åsikter om. Han avlönas av allmänna medel dvs av skattebetalarna. Varje svensk har därför rätt att ifrågasätta hans användande av allas våra gemensamma tillgångar. Juholts märkliga sätt att uttala sig den senaste tiden gör att politikernas trovärdighet når nya lågvattenmärken. En politikers uppgift är faktiskt att vara en förebild och gå före med gott exempel. Hur kan man annars kritisera andra om man inte är bättre själv?

Mystiken tätnar kring socialdemokraternas ledare som påstår sig vara ”sambo” med sina söner. Och ”kulbo” med sin kvinnliga partner i Stockholm.

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: