Hoppa till innehåll

Vem bestämmer hur vi bor? Och varför byggs inga skyskrapor i Sverige?

16 oktober 2011

Vet inte om jag är en udda person men jag är helsåld på skyskrapor. Det är i Sverige någon slags naturlag att vi ska bo i små röda stugor med vita knutar och ha en svensk flagga på flaggstången. Helst ska det vara några tallar på tomten och då sedan ska vi alla vara nöjda och glada. Om man inte är nöjd med den varianten klassas man som en osvensk udda figur. Varför kan man fråga sig?

Jag har aldrig bott på landet och känner ingen som helst dragning till landet. Jag är en stadsmänniska som är född i stan och vet inget annat liv. Därför vill jag bo i stan och jag vill bo i skyskrapa. Här en bild jag hittat på nätet men som jag mixtrat lite med, men här skulle jag vilja bo och få lite utsikt och inspiration.

Man kan se bilder från t.ex. Hong Kong där det bara tycks finnas skyskrapor. Samma sak tycks gälla för stora delar av Asien.

Varför ser det ut som det gör i Europa och varför byggs det så annorlunda i Asien. Fuktigt klimat? Vem bestämmer egentligen hur jag ska bo?

Jag är ingen arkitekt men ändå intresserad av hur jag bor. Jag vill inte bara ha tak över huvudet – utan också känna trivsel. Jag kallar det livskvalitet. Och jag vill ha valfrihet.

Jag tycker att det är förvånansvärt att Sverige som är ett land som vill ligga i framkant på många områden inte gör något överhuvudtaget för att skapa ett NYTT mer spännande land. 

Det har nu sett exakt likadant ut i Sverige de senaste 30-40 åren. Och nu pratar man om att rusta upp gamla öststatskommunismens betongklossar dvs det s.k. miljonprogrammet från 60-70-talet.

Bevare mig väl. Riv smörjan och bygg nytt. Bygg äntligen snygga skyskrapor i Sverige. Fler än jag skulle nog kunna tänka sig att bo så. Bygg också skyskrapor där vi företagare kan ha våra kontor.

Men tyvärr, jag har gett upp hoppet om Sverige. Jag funderar nu på alternativen Sydkorea, Japan, Kina, Brasilien, USA  eller kanske Australien. Sverige känns bara så fruktansvärt kört och ointressant.

Med skyskrapa menar jag en byggnad som består av minst 15 våningar.

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: