Hoppa till innehåll

Förvånad att ingen ”expert” kopplat ihop klimatkrisen med kina viruset

06 mars 2020

När Brexit var överstökat och riksrätts processen i Usa var avklarad undrade man vad media skulle ägna sig åt under överskådlig framtid.

Men man behövde inte vänta länge innan man förstod att klimatfrågan blivit lite uttjatad och som på beställning ”upptäcktes” ett nytt virus i Kina.

Är inte läkare eller expert på något sätt men som 55 plussare har man åtminstone varit med ett tag. Och med tanke på att världen är lite annorlunda jämfört med ”förr” så höjer man i dag ett ögonbryn eller kanske båda över rapporteringen om viruset.

Är bl.a. lite förvånad att ingen ”expert” kopplat ihop klimatkrisen med kina viruset – ännu. Har i vart fall inte kunnat hittat något på nätet.

Är det så här det kommer att se ut i framtiden. Media skrämmer människor. Skapar mer eller mindre panik i världen? Eftersom man inte har någon ”hetare” grej att fokusera på.

Men nu säger man för att lugna de mest hysteriska att det kommer att finnas ett vaccin i slutet av året eller något ditåt.

Vi här i Sverige minns när man 2009 som nästan enda land i världen beslutade att hela befolkningen skulle vaccineras. Man köpte in två doser per medborgare. 

Det hela blev i princip ett fiasko eftersom vaccinet gav biverkningar och vi som vägrade att ta någon spruta klarade oss hur fint som helst. Och vi lever fortfarande – faktiskt.

De myndighets ansvariga som beslutade om vaccineringen har i efterhand ångrat beslutet. Skev förresten om detta för något halvår sedan.

 

 

 

 

 

 

 

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: