Hoppa till innehåll

Dags för statsministern att tala ut om vågen av åldringsbrott som sköljer över landet och se till att de dömda brottslingarna kan UTVISAS!

18 januari 2020

Det sköljer en våg av åldringsbrott över landet. Nästan varje dag den senaste tiden har det rapporterats om gamla som rånats i sina hem och i vissa fall tvingats söka sjukhusvård. Här ett exempel.

https://www.tv4play.se/program/nyheterna/1252019

Nu kräver några partier att straffen ska skärpas. MEN statsministern har ännu ingen kommentar om detta.

Vi vet att statsministern tycker om att – före val- visa upp sina besök hos PRO avdelningar runt om i landet – för att prata och dricka kaffe. De personer som nu utsatts för rån och misshandel torde återfinnas i den väljargruppen. Men hittills ingen reaktion.

I dag rapporteras att man i Örebro inte kan utreda alla åldringsbrott som anmäls pga resursbrist.

Intressant är att i somras lade man flera miljoner på att utreda ”misshandelsbrottet” mot den amerikanske rapparen. Ett fullständigt slöseri med skattebetalarnas pengar.

Före jul fanns en intressant artikel i dn där ett stort antal svenska advokater ifrågasätter svenska åklagares arbetsmetoder. Se länk nedan.

https://www.dn.se/debatt/det-verkliga-problemet-ar-aklagare-som-loper-amok/

Fallet med amerikanske rapparen i somras, kostade flera miljoner att utreda, allt för att den som orsakade bråket skulle få några tusenlappar i skadestånd.

Det tog 5 år att börja och avsluta andra världskriget inklusive att bekämpa nazi-tyskland. Hur kan det få ta tio år att bekämpa kriminella och gangsters i Sverige? Under andra världskriget fanns inte datorer och internet och annan elektronik. I dag borde man kunna eliminera gängen på nolltid- om viljan fanns.

Statsministern måste sätta ner foten och tala om vad som gäller i det här landet. Att råna och misshandla våra äldre är helt förkastligt och oacceptabelt. Det är åldringsbrotten som ska lösas och satsas pengar på. Och de skyldiga ska kunna UTVISAS fortast möjligt.

Rule of law någon?

Här nedan en länk till en artikel om en liga som åkt fast.

images

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vastmanland/sex-personer-atalas-misstankta-for-en-serie-aldringsbrott-huvudman-fran-vasteras

Vill inte måla den onde på väggen, men skulle inte förvåna om någon skurk som blivit påpucklad av sitt rånoffer och fått något blåmärke, går till domstol och begär skadestånd. Med tanke på det som hände i somras är ingenting omöjligt i det här landet, numera.

 

 

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: