Hoppa till innehåll

Sverige har på 10 år förvandlats till en gangsterfabrik. 500.000 ”försvunna” pass har gjort människosmugglare till miljonärer. OCH nyligen avslöjades en s-politiker med fingrarna i syltburken.

19 oktober 2019

Här en länk till Expressens avslöjande i början av månaden som handlade om en socialdemokratisk kommunpolitiker som ägnat sig åt människosmuggling med falska pass. Det intressanta är att hans agerande har enbart motiverats av girighet dvs att tjäna pengar.

https://www.expressen.se/nyheter/har-avslojas-s-politikern-som-manniskosmugglare/

Fenomenet med pass som används för att smuggla människor är inte nytt. Det var inte ovanligt under andra världskriget att svenska diplomater (mest känd kanske Raul Wallenberg) hjälpte till att smuggla människor med hjälp av svenska pass.

Ett svenskt pass anses som hårdvaluta och är mycket eftertraktat bland kriminella och andra ljusskygga personer.

Att mängden svenska pass är så stort förklaras av att den som anmäler sitt pass som borttappat eller stulet fram till nyligen kunde få ett nytt pass utfärdat HUR MÅNGA GÅNGER SOM HELST.

Denna ”omständighet” har varit känd och utnyttjats i den grad att på 10 år har en halv miljon pass anmälts som stulna och därmed kunnat användas i kriminell verksamhet. Häpnadsväckande siffror om man tänker att ett svenskt pass ”kostar” ca 20.000 – 30.000 kronor på den kriminella marknaden. Här en länk till en artikel med dessa siffror angivna.

https://www.skd.se/2019/10/03/svindleri-med-pass/

Vad kan man då göra för att komma tillrätta med problemet.

Här en artikel från Metro i februari i år

https://www.metro.se/nyheter/ministern-om-handel-med-falska-identiteter-det-ar-allvarligt-jxspg2tmk

Om man googlar detta ämne kan man också hitta en utredning som regeringen publicerade i februari 2015 – alltså före flyktingkrisen. Ds 2015:12 här nedan:

https://www.regeringen.se/contentassets/cdf85e0811994587a45ad52b2c1c8a67/missbruk-av-svenska-pass—omfattning-och-atgardsforslag-ds-201512

Men vad hände sedan? En ny utredning.

Problemet anses allvarligt och innebär att ett stort antal personer har kunnat ta sig in i Sverige. OCH vi vet inte vilka dessa människor är. Eller var de finns. Lever de utomlands med sina pass eller bor de i Sverige? Ingen vet.

Hur löser man problemet?

Varför finns inte gemensamma EU-regler om pass och falska identiteter. Vilken nytta har Sverige haft av EU när det gäller detta?

untitled

INGEN borde väl få hur många pass som helst utfärdade på sig själv om man inte kan ange särskilda skäl.

De som tar ut flera pass borde väl utredas och få förklara hur passet kunnat försvinna eller tappas bort (jämför bestämmelserna för kreditkort som tappas bort – de spärras).

Den som tagit sig in i Sverige med hjälp av ett köpt pass måste kunna utvisas.

Och den som redan fått uppehållstillstånd med hjälp av falska dokument måste kunna få sitt uppehållstillstånd återkallat.

500.000 försvunna pass är ju helt uppåt väggarna galet. Till detta kommer de kriminella gängen och gängkriminaliteten med sprängningar, mord, bilbränder osv.

Sverige har på 10 år förvandlats till en gangsterfabrik.

 

 

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: