Hoppa till innehåll

Fallet med usa rapparen borde ge Sverige en hint om att överväga ett system med effektiva jourdomstolar för att slippa slösa tid OCH skattebetalarnas pengar på mindre allvarlig kriminalitet

27 juli 2019

Sverige har återigen fått det byråkratiska systemet att reagera lite som när man vill framstå som det perfekta landet. Kan aldrig göra fel. Etc etc.

I det här fallet är det ingen som tänker på hur tredje man drabbats av den här historien. Alla fans som köpt biljetter, bokat resor, hotellrum osv för att gå på konsert och ha en trevlig kväll på sommarlovet eller semestern.

Självklart ska alla behandlas lika osv. Men det betyder väl samtidigt att de turister som vågar sticka näsa hit efter det här, inte får försvara sig om de blir attackerade utan istället riskerar att bli gripna av polis och själva misstänkta för misshandel.

Och var finns debatten om jourdomstolar? Varför måste man slösa bort skattebetalarnas pengar i onödan när det finns alternativ?

På tal om brott och straff.

Visste inte att alla som döms till max 6 månaders fängelse kunnat välja fotboja och avtjäna straffet i hemmet.

Systemet har funnits sedan 1994 och ska nu ”uppgraderas” så att övervakningen kan ske med gps. Här en länk till en intressant artikel från förra året om detta. Systemet med gps ska alltså gälla från och med i år 2019

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6967926

imagesMMJRZ7V3

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: