Hoppa till innehåll

Kan maten vi köper vara re-cyklad och är det lagligt?

03 januari 2019

För ett antal år sedan visades i tv ett reportage där man lyckats filma när ett livsmedelsföretag packade om köttfärs där bäst före datum hade passerats. Det blev folkstorm och inte många köpte köttfärs hos det företaget på ett tag.

Men frågan är hur vanligt är det att livsmedel får ”nytt liv” utan att man som konsument har någon aning?

Råkade under julen läsa texten på en brödförpackning och fick något av en chock när jag ser att brödet  ”som blir över i butik återvinner vi till jäst.” Så står det på förpackningen, öppet och klart.

imagesU160CKRX

Får man göra så här? Är det lagligt att ta gammalt bröd och återanvända det på det här sättet?

Det pratas mycket om matsvinn och att vi inte får slösa med naturresurserna, vi ska tänka på miljön etc etc.

Självklart ska man inte kasta mat i onödan. Kompost någon?

Efter att läst detta om ”återvinning av bröd” undrar man vilka andra livsmedel kan vara återvunna utan att vi har någon aning om detta?

Är det hälsosamt att äta återvunnen mat? Finns det någon forskning om detta?

Här en länk till ett brödföretag som presenterar sin verksamhet så här

https://pagen.se/vi-bakar-med-karlek/vart-kretslopp/

Det positiva är att man  redovisar detta, men kan man vara säker på att andra företag inte gör precis likadant? 

Det är ok att återvinna prylar och annat samt kläder, men borde man inte dra gränsen vid livsmedel.

Vi är ju vad vi äter.

 

 

 

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: