Hoppa till innehåll

Två månader efter valet – är det inte dags för politikerna att börja fundera över varför så många ”missnöjes-röstade” den här gången

15 november 2018

Det har nu gått drygt två månader sedan det var val i Sverige. Och ännu har ingen ny regering kunnat utses.

Anledningen är att så många väljare har övergett de gamla etablerade partierna till förmån för ett parti som mer och mer kommit att bli ett missnöjesparti även om det klassas som konservativt etc.

Detta parti som fick lite mindre än 20 % av rösterna har av de etablerade partierna ansetts omöjligt att samarbeta med. De etablerade partiernas taktik har varit att isolera partiet och överhuvudtaget inte ens försöka analysera och förstå varför partiet fått så många väljare – och varför partiet fortsätter att växa.

images1A68LG9R

Den som följt den här bloggen kan ju se att landet brottas med problem av olika slag – som ÄVEN drabbar väljarna. Det handlar om allt från problem inom vården till våldet på våra gator och torg som skapar otrygghet och oro.

Att de etablerade partierna inte lyckats bättre med att få kontroll på dessa missförhållanden har självklart skapat frustration och vem vill ha mer av samma dåliga politik om det kan finnas något alternativ.

Massmedia har länge försökt tona ner problemen. Trots detta har väljarnas oro inte minskat. Snarare tvärtom. Och ju längre tiden går utan att man ser någon förbättring desto ”naturligare” blir det för många att se sig om efter alternativ.

Det är också svårt att förstå att den s.k. Alliansen inte lyckades ta chansen att ta makten i samband med kaoset på Transportstyrelsen sommaren 2017. Då hänvisade man till att det bara var ett år innan valet 2018.

Med det agerandet tappade nog många tilltron till Alliansens ledarskaps förmåga.

Det är därför kanske inte så förvånande att man inte heller nu har någon självkritik. Istället borde man väl försöka förstå varför väljarna är missnöjda med de etablerade partiernas politik.

De flesta politikerna i riksdagen  är väldigt unga jämfört med politikerna i andra länders parlament. Man saknar sunt förnuft och erfarenhet från arbetslivet och har inte den kompetens som man borde kunna kräva av personer på så viktiga positioner i samhället.  Det är häpnadsväckande att det i den nya riksdagen bara finns 6 personer över 65 år. Se artikel om detta nedan:

https://www.senioren.se/nyheter/bara-sex-seniorer-i-nya-riksdagen/

Efter två månaders ovisshet om hur och när en ny regering kommer på plats börjar det bli direkt tröttsamt att höra och se det politiska spel som nu pågår – i en liten bubbla isolerad från verkligheten där vi andra befinner oss.

 

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: