Hoppa till innehåll

Gränskontroller och tidsomställningarna – hur svårt kan det vara

02 november 2018

Det känns som evigheter – sedan det blev vintertid igen i söndags. Från en dag till nästa är kvällarna evighetslånga och startar redan klockan 17 här uppe i Skandinavien.

Allt måste göras i skenet av artificiell belysning. Förhoppningsvis är detta något som bara blir ett minne blott om det blir som EU nu tänkt. Nämligen att det införs permanent sommartid, men att det är upp till varje medlemsland att fatta beslutet. Se här en artikel.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/8w8OVd/eu-vill-slopa-tidsomstallning-2019

Här står att läsa följande:

”Tanken är att alla länder som vanligt ska gå över till sommartid den 31 mars 2019, men att tillbakaställandet av klockan den 27 oktober 2019 sedan bara kommer att göras av de länder som vill ha evig normaltid.

För att inte skapa onödig oreda krävs även att varje land bestämmer sig minst sex månader i förväg – det vill säga senast i slutet av april 2019 – vilken tid man tänker ha”.

images63SUSXP6

Nu ska vi ju komma ihåg att det var EU som införde det här snurriga systemet en gång i tiden. Och att man nu backar får man ju se som positivt.

Sedan är det det här med de svenska gränskontrollerna. Något som EU haft kritiska synpunkter på.

Alla vet att det smugglas vapen och narkotika in i Sverige i stor omfattning. Det är även känt att personer som inte har rätt att vistas i landet ändå gör det.

Här en artikel om en EU rapport

https://www.metro.se/artikel/svenska-gränskontroller-totalsågas-av-eu-brådskande-åtgärder-bör-vidtas

Men då kan man ju fråga sig. Om EU kan hjälpa till med brandbekämpning vilket skedde i somras, varför kan man inte hjälpa till med gränskontrollerna?

Det är ju känt att Sverige inte har tillräckligt med polis och tullpersonal, men varför ber inte Sverige EU om hjälp med detta? Det borde ju gå att skicka utländsk polis som kan hjälpa till med det här, eller? Vad är problemet? Hur svårt kan det vara?

 

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: