Hoppa till innehåll

Nu måste politikerna ta sig samman och se till att vi får en vård värd namnet – mycket har stenåldersstämpel över sig – börja med att avskaffa landstingen

27 september 2018

För några veckor sedan hade vi val här i Sverige. Resultatet blev det förväntade dvs 50-50. Några saker har hänt sedan dess inträffat.

För det första kan vi väl säga att statsminister-posten är vakant. Och kommer så att förbli den närmsta tiden åtminstone. Och vi har en övergångsregering.

För det andra har jag hunnit få en inblick i hur vårdapparaten fungerar just nu. Och man kan som många innan mig har konstaterat, att den fungerar allt annat än bra. Och när man t.ex. läser om s.k. stenkastning mot ambulanser förstår man att det handlar om frustration och inte bara busstreck. (bilden nedan hittad på nätet)

imagesDPO1EVBF

 

Grejen är ju att den som blir hastigt sjuk eller skadad förväntar sig att hjälp är på väg och det snabbt.

Det som hänt i Sverige är att det inte alltid fungerar så. Och många lämnas åt sitt öde pga resursbrist, personalbrist etc etc.

Varför det blivit så här kan man spekulera om. De byråkratiska mastodont hydrorna Landstingen har lett till vården kan variera mycket från landsända till landsända. Ändå har medborgarna betalt sin skatt och har rätt att kräva att få vad som lovats ut.

Vi kan ta exemplet med ambulanserna som i vissa fall håller låg internationell standard. Medan länder som Tyskland, Frankrike och Schweiz har ambulanser som närmast kan liknas vid militärsjukhus i miniformat. 

Är det inte dags att skicka våra inköpare till dessa länder för att göra studiebesök. Och sedan skicka de uttjänta svenska ambulanserna till något av de länder som vi skickar bistånd till.

Sverige förtjänar bättre vård än den vi har nu. Förhoppningsvis kommer vår nästa regering ta detta som sin huvuduppgift och börja med att avskaffa landstingen. 

Det kan inte fortsätta så här.

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: