Hoppa till innehåll

Det är val i höst och någon måste stoppa Vänsterpartiets generösa förslag om gratis ”busskort” för skolungdomar i sommar

13 april 2018

Som alla vet är Vänsterpartiet ett parti som gillar bidrag. Med andra ord så gillar man att använda skattebetalarnas pengar till sådant som gynnar det egna partiets väljare.

Senast i raden av generös hantering av skattemedel är ett förslag som just nu ligger hos riksdagen som handlar om att ge ungdomar gratis kort på kollektivtrafiken i sommar. Kortet är tänkt att skickas hem till elever från åk 6 och uppåt.

Här en länk till en artikel om detta

https://www.aftonbladet.se/lokala-nyheter/VRpdnV@ablokal

Det hela kan ju tyckas ganska oskyldigt och kanske inte så mycket att bråka om.

MEN. Det är samtidigt ett tecken på att man inte är intresserade av att uppmuntra till eget sparande eller att kanske försöka skaffa ett sommarjobb.

Vi som är över 55, och jag skrivit om detta tidigare, fick lära oss att spara till det ville köpa. Antingen genom att stoppa pengar i en spargris tills målet var nått. Eller hitta ett lämpligt feriearbete.

När det inte finns någon morot och piska i ett samhälle förstår till slut inte alla att pengar växer inte på träd. Pengar kommer någonstans ifrån. Och ingenting är gratis utom luften vi andas.

Vi som är över 55 hade skol arrangemang som Operation Dagsverke när vi gjorde olika saker för att skrapa ihop pengar till något projekt. Jättebra.

Kanske kunde det vara lämpligt att skicka ut ungdomarna till att städa upp all plast längs våra stränder eller i övrigt i naturen. Även städa bort burkar och annat som ligger slängt ute i naturen och som bl.a betande kor får i sig. Eller varför inte plocka slängda cigarettfimpar som täcker våra trottoarer runt om i landet (se nedan).

fimpar

Det finns mycket som kunde vara en lämplig motprestation, dvs en piska, för att få en morot. Den som deltar och presterar får en belöning.

Nu har inte förslaget gått igenom ännu. MEN en annan aspekt av detta är: om nu ungdomarna ska åka kollektivt i sommar, var ska de turister som kommer hit få plats att sitta. Ungdomar har ju en förmåga att breda ut sig utan tanke på att kanske fler behöver en sittplats.

I september är det riksdagsval. Självklart är detta ett försök att locka till sig unga väljare. Men det skickar ju helt galna signaler. Någon måste stoppa Vänsterpartiets slöseri med skattepengar. Eller kräv åtminstone något slags motprestation.

Ännu en gång: Postnord. Man ska nu ut på en välbehövlig charm turné med buss runt landet. I går var man visst i Gävle. Här ett par länkar:

https://www.postnord.se/information/om-postnord/kvalitet/postnord-agerar

https://www.gd.se/logga-in/fortroendet-i-botten-da-vill-postnord-mota-gavleborna-allting-kommer-inte-komma-fram-i-tid

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: