Hoppa till innehåll

Hårdare tag mot gangsters och kriminella i Sverige

20 januari 2018

Sverige har inte befunnit sig i krig de senaste 200 åren. Och Sverige anses inte ha någon omedelbar yttre fiende i dagsläget.

Tidigare i veckan debatterade de svenska partiledarna de problem som alltmer börjar prägla gemene mans vardag i det här annars så fredliga landet.

Det förekommer nämligen  mer  eller  mindre  dagliga  incidenter  där  personer  skjuts ihjäl och mördas. Och i  ett extremfall nyligen omkom en person  efter att  ha  plockat upp  en  hand-granat som  exploderade.  Hand-granaten låg  på  marken  utanför en T-bane – station  i  Stockholm.

Enligt polisen är de flesta som dödas medlemmar i olika gäng som sysslar med ekonomisk brottslighet typ vapen och narkotikahandel. Även människohandel och bidragsbrott förekommer. Det dödliga våldet handlar enligt polisen om interna uppgörelser.

Men även civila har drabbats och just detta faktum har fått politikerna att reagera extra starkt.

Att denna brottslighet är oacceptabel i ett land som Sverige är alla politiska partier eniga om. De som gick längst i veckans riksdags-debatt var SD som förklarade krig mot gängkriminaliteten.

Statsministern menade att man nu måste pröva alla medel för att stävja och få stopp på den ekonomiska brottsligheten, även om det skulle krävas att man ger polisen hjälp i form av militära insatser,  se länk när nedan:

https://www.svd.se/valarets-forsta-partiledardebatt

Om man ska kommentera detta skulle man kunna beteckna tillståndet i landet som nära någon form av undantagstillstånd.

imagesVQO55W5G

Fler och fler har enligt en nyligen gjord undersökning uttalat oro för att vistas utomhus när det blir mörkt. Bara en sådan sak skulle ju kunna liknas vid någon form av utegångsförbud efter mörkrets inbrott.

Att andra länder i vårt närområde visar ”intresse” för vad som händer här är kanske inte så uppseendeväckande, med tanke på Sveriges tidigare historia av mycket fredligt neutralt land.

Debatten i riksdagen gav i alla fall klara besked om att Sverige nu kommer att ta till alla nödvändiga medel för att bekämpa gangsters och kriminella.

 

 

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: