Hoppa till innehåll

3 000 anställda måste lämna Migrationsverket. Slöseri att inte de får hjälpa polisen med de mer än 80 000 personer som vistas här illegalt

02 januari 2018

Färska uppgifter från Migrationsverket visar att ca 3 000 anställda måste sägas upp. Detta pga att de asylansökningar som föranleddes av den stora flyktingkatastrofen hösten 2015, ny är klara. Som bekant kom ca 160 000 personer till Sverige och sökte asyl. Migrationsverket tvingades rekrytera extra personal för att klara handläggningen av alla ärenden. Detta arbete är nu avslutat. Här en länk till en nyhetsartikel om detta

https://www.svd.se/migrationsverket-var-tredje-anstalld-far-ga

En fråga man då kan ställa sig mot bakgrund av regeringens uttalanden om att man vill ha ”ordning och reda i migrationspolitiken” är, skulle inte dessa 3000 personer som nu finns i systemet inte kunna utnyttjas bättre än att låta dem hamna hos Arbetsförmedlingen?

En intressant artikel som publicerades i januari 2016 mot bakgrund av dåvarande inrikesministern Anders Ygemans uttalande om att ca 80 000 personer skulle avvisas gör att man undrar om dessa 3 000 personer kanske skulle kunna användas för att hjälpa polisen med det komplicerade jobbet med avvisningar.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/tiotusentals-asylsokande-ska-avvisas

Det är allmänt känt att allt för många som fått avslag på sina ansökningar går under jorden och stannar kvar i landet. Detta trots att man då vistas här illegalt.

Problemet är att Sverige skickar dubbla signaler, eftersom kommuner tvingats betala socialbidrag till personer som stannat kvar efter avvisningsbeslut.

Detta betyder ju i klartext att våra skattepengar används för att försörja personer som inte har rätt att vistas här.

Anledningen till att det ser ut så här är att Sverige inte har ett tillräckligt effektivt system för att klara avvisningar och utvisningar. Personer som lever på att begå brott osv kan vistas här i landet – UTAN ATT NÅGOT HÄNDER.

De 3 000 handläggarna skulle kanske efter en kortare utbildning klara av att hjälpa polisen med detta jättejobb.

Om man snabbt räknar på detta skulle 3 000 handläggare få ca 26 personer var att handlägga om vi säger att det är 80 000 som ska avvisas.

Hur svårt kan det vara?

Men det pratas väldigt lite om det här. Faktiskt ingenting sedan Dådet på Drottninggatan i Stockholm i april i fjol, när en person som fått avslag på sin asylansökan stannade kvar för att sedan begå detta vidriga terrordåd som kostade fem oskyldiga människor livet.

Här en bild på mordvapnet – en lastbil

images

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: