Hoppa till innehåll

Nyårsafton har i Sverige blivit ett laglöst inferno av smällar, explosioner och oväsen där myndigheter och ansvariga blundar och vänder ryggen till

28 december 2017

De första som reagerade på det här med smällare och fyrverkerier på nyårsafton var de som hade hundar. Man har i media rapporterat om hotell som särskilt vänder sig till hundägare som måste komma hemifrån för hundarnas skull.

Men sedan har det bara eskalerat och nyårsafton i Sverige betyder i princip ett smällande och knallande i timtal från det att det blir mörkt på eftermiddagen tills långt efter midnatt.

Men det är inte bara på nyårsafton som detta okynnes smällande pågår. Redan på juldagen börjar smällandet och fortsätter kväll efter kväll fram till nyårsafton.

De som håller på med det här är förstås yngre personer som är lediga från skolan och inte har något bättre för sig. Sedan ska väl smällandet läggas ut på internet. Samma agerande som de som brukar kasta smällare och fyrverkeripjäser på fotbollsmatcher.

Att det inte går att få stopp på detta är bara ytterligare ett bevis för att det svenska rättsväsendet inte förmår hantera vardagsbrottsligheten.

Det kan inte vara rimligt att några få ska få förstöra för alla andra, utan att någon sätter ner foten och agerar.

Sverige är ju för övrigt landet dit man kan komma och mörda, våldta, skaffa flera identiteter och få dubbla bidrag, snatta, förstöra osv – UTAN ATT NÅGOT HÄNDER.

De ansvariga blundar och vänder ryggen till.

Fler måste reagera och ryta till. Så här vill vi inte ha det.

lemlästad

Man kan bara hoppas att de som förstör vår nyårsafton blir lemlästade av sina fyrverkeripjäser. Förhoppningsvis får de en raket i ögat och förlorar synen och hörseln för gott.

Nyårsafton brukade vara en stämningsfull och trevlig kväll där man väntade in tolvslaget från Skansen, men den tiden är förbi.

Alternativet att resa bort är inte heller det som känns bäst, eftersom man inte vill komma hem till en bostad i kaos där fyrverkeripjäser kan ha skjutits in genom ett fönster eller en balkongdörr.

 

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: