Hoppa till innehåll

Fler än GW Persson måste ha rätt att sticka ut hakan i det här landet – och förresten vart tog barnperspektivet vägen den här gången?

01 december 2017

Det kan inte finnas någon svensk som inte läst och hört om den s.k. met*o*o rörelsen den senaste månaden. Yrkesgrupp efter yrkesgrupp med kvinnor berättar om övergrepp, trakasserier, våldtäkter osv. Allt från läkare,vårdpersonal, byggnadsarbetare, skådespelare till jurister. Antalet grupper växer för varje dag.

Så vitt är känt har inget av dessa övergrepp lett till polisanmälan. Däremot har ett antal av de män som anklagats avskedats eller frivilligt sagt upp sig.

TV4 har hittills gått längst där man rensat ut allt filmat material man haft om den person som varit anställd men som nu inte längre är kvar.

hson

Detta förfarande fick tydligen en kolumnist (S Heimerson, se bild ovan) på en kvällstidning att reagera och skriva en kritisk krönika.  Detta ledde till att han fick sparken och i dag kan man undra var gränsen för yttrandefrihet går?

Alla vet att kriminolog och författare Leif GW Persson brukar uttrycka sig kärnfullt och inte dra sig för att sticka ut hakan. Men det måste väl finnas fler än han som har rätt att tala ur skägget, eller? Några kanske minns när han gick hårt åt polisens arbete för drygt 10 år sedan. Här en länk

http://wwwc.aftonbladet.se/nyheter/9910/28/excuse.html

Yttrandefrihet innebär att man har rätt att tycka vad man vill om man inte kränker en annan människa. Här finns lagtexten

http://www.notisum.se/rnp/sls/lag/19911469.htm

Svårt att föreställa sig att det här avskedandet skulle hålla i domstol om saken skulle prövas rättsligt.

En annan märklig sak i samband med me*t*o*o kampanjen är det till synes obefintliga s.k. barnperspektivet. Hur förklarar man för barn att så många kvinnor som yrkesarbetar har råkat ut för övergrepp, trakasserier och våldtäkter på sina arbetsplatser?

Vad svarar dessa kvinnor om deras barn frågar om dessa saker?

Den här kampanjen måste ju göra att barn kan få för sig att deras mammor blir våldtagna när de åker i väg och jobbar.

Ska den här typen av ”uppgifter om övergrepp” spridas till hela svenska folket. Vad är syftet?

Man kan kanske jämföra med vårdnadstvister där man ofta försöker svartmåla motparten för att få ensam vårdnad om barn. Om man jämför dessa två saker, så är ju syftet med svartmålningen i vårdnadstvisten att domstolen ska döma till ensam vårdnad. Det finns ett klart syfte och ett mål.

Men vad är syftet och målet med me*t*o*o kampanjen? Här svartmålas tusentals människor, men inga rättsprocesser. Vad blir det av detta? Vem tar ansvar för den här kampanjen? 

Och vart tog som sagt det s.k. barnperspektivet vägen den här gången?

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: