Hoppa till innehåll

Man behöver inte vara djurrättsaktivist för att begripa att det är hög tid att ge också djuren någon typ av mänskliga rättigheter

02 augusti 2017

Varje vecka läser man någonting upprörande som inträffat i samband med någon djurtransport,  tävling, tjuvjakt, djuruppfödning osv.  Men vad händer sedan?

Det är inte rimligt att det bara pratas om mänskliga rättigheter hit och mänskliga rättigheter dit. Vi är alla del av ett biologiskt system men har bestämt att det är o.k. att göra lite som man vill med djur och natur.

De flesta katt- och hundägare är måna om sina djur. Men så här års börjar man åter igen prata om hur det ska gå för sommarkatterna. Inget jätteproblem men ändå.

Sedan har vi det där med djurtransporterna. Nyligen välte ”ett lass” grisar som var på väg till slakteri. Ca 40 grisar dog eller måste avlivas. Bara en dyster rubrik.

I går hamnade en del fokus på travsporten där en häst avled direkt efter loppet. Tragiskt. Här en länk till en nyhetsnotis om olyckan:

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/trav365/article25534487.ab

Som bekant kan man inte fråga vad djur tycker om sin situation. Men de flesta här i väst vill inte se djur lida i onödan.

Det borde inte vara omöjligt att ta ett samlat grepp om detta med hur djur behandlas och att förbjuda avarter av djurhantering samt straffa de som sysslar med sådant.

Och hur svårt kan det vara att få till stånd internationella överenskommelser som skulle ge djur någon form av grundläggande rättigheter. som kunde fungera i praktiken?

 

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: