Hoppa till innehåll

Ju fler kockar desto sämre soppa

29 juli 2017

Den gångna veckan som mest handlat om det s.k. haveriet på Transportstyrelsen har visat på ett par intressanta saker.  Som många redan visste är  riksdag och regering ett stort och oöverskådligt system.

Riksdagen består av 349 ledamöter vilket för ett litet land som Sverige är i mesta laget. Hundra personer max skulle säkert räcka.

Men det allvarligaste är den bristande kompetensen hos de i regeringen som är satta att styra detta land och att använda våra skattepengar på bästa sätt.

I andra jämförbara länder krävs att de som ska tjänstgöra på departement och myndigheter har en gedigen utbildning. Detta är inget som har prioriterats i Sverige. Man undrar varför?

I dag visar det sig att de två ministrar som tvingades avgå inte höll måttet. Bristande kompetens och förmåga att ta ansvar för sina departement.

Det var media som tipsade om generaldirektören som fått sparken och sedan rullade det bara på.

De flesta har nu fått en inblick i hur illa det fungerar när den ena handen inte vet vad den andra gör i ett stort och svåröverskådligt system som det svenska.

Men inte konstigt att många väljare reagerat när man fått veta att hemliga uppgifter hamnat i länder som Serbien och Tjeckien.

Optimisterna i Alliansen ”tog chansen” och räknade med att regeringen frivilligt skulle avgå redan nu ett år före nästa val. Regeringen tvingades dock i torsdags med ”dunder och brak” göra sig av med de närmast ansvariga ministrarna.

Än är inte sista ordet sagt när det gäller ”haveriet” på Transportstyrelsen, så fortsättning lär följa.

 

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: