Hoppa till innehåll

Pensionärerna är inga marginalväljare längre utan utgör cirka 25 % av alla röstberättigade

06 juli 2017

Den s.k. ”köttbergsdebatten” initierad av en viss minister, Per Nuder, skrämde på sin tid livet ur en och annan politiker. Han ”varnade” nämligen för 40-talisterna som en gång skulle gå i pension och då kosta samhället skjortan.

I dag har 40-talisterna gått i pension och i och med detta har debatten om pensionerna och pensionärernas situation kommit upp för att stanna.  Och EU statistik visar att Sverige hamnat långt efter andra länder när det gäller just pensionerna.

För närvarande ångar den s.k. Almedalsveckan på och med ett år kvar till nästa val har åtminstone två utspel om pensionerna hittills varit på agendan.

Häromdagen presenterade de tre största pensionärsorganisationerna gemensamma krav just inför nästa års val. Kraven är alltså riktade till de politiska partierna. Här en länk till SPF Seniorerna https://www.spfseniorerna.se/nyheter/ekonomi/2017/juli/gemensammakrav5juli/

I dag torsdag har KD presenterat sina förslag till åtgärder för att förbättra för denna viktiga väljargrupp, som består av 25 % av alla röstberättigade i det här landet.

Men grejen är att det förmodligen inte bara är de som redan gått i pension som är intresserade av hur livet som pensionär  ter sig. Även de anhöriga är intresserade.

De politiker som fortfarande lever kvar i den gamla föreställningen att pensionärer är en liten ointressant grupp kaffedrickande och bingospelande gamla tanter har nog missat en del. För allt fler blir tanken på det där med pensionen allt intressantare allt tidigare.

I dag skrämmer man inte livet ur folk med ett köttberg. I dag hotar man med ett liv som superfattig pensionär om man inte själv gör något åt saken redan i dag.

 

 

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: