Hoppa till innehåll

Kvotera kommunernas skattepengar så att absolut minst 30 % måste gå till bostäder, äldreboenden och annat för oss äldre

02 juni 2017

Det kan inte ha undgått någon att det krisar här och var i vårt land och att det t.ex. råder brist på arbetskraft inom många viktiga områden. Att vi har problem på bostadsmarknaden är väl ett understatement. Det har aldrig varit svårare att få tag i en bostad om du inte är beredd att skaffa ett saftigt banklån på minst 4 miljoner och uppåt.

Att många ställt sig i bostadskö är knappast till någon hjälp. I vart fall inte om behovet av bostad är akut. Och numera ställer nyblivna föräldrar sina barn där i hopp om att det ska finnas någonting att flytta in i när 20-årsdagen närmar sig.

Att Sverige tagit sig vatten över huvudet och nu helst vill stoppa huvudet i sanden är väl en ganska bra beskrivning av läget i landet just nu.

Den här bloggen riktar sig i första hand till oss över 55 och det är bara att konstatera att dagens politiker tycks ha svårt att inse att deras väljare är besvikna på vad som hittills åstadkommits för vår grupp.

De två största pensionärsorganisationerna har tagit itu med de s.k. fattigpensionärerna och faktiskt åstadkommit att pensionärsskatten är på väg att avskaffas. Men vi är inte där än.

Grejen är att man som pensionär verkligen kan fundera över vad man får för den skatt man betalar.

pengar

I dag har de flesta kommuner fullt upp med att bygga nya skolor och dagis. Sedan blir det inte mycket resurser över. Och allra minst till den stora gruppen pensionärer. Alltför många äldre nekas plats på äldreboenden p.g.a. platsbrist. Kommunerna hoppas att anhöriga ska ta ansvar för sina gamla föräldrar etc.

Kommunerna satsar ganska ensidigt på skolor och förskolor och det börjar bli dags att fundera på om det inte är dags att kvotera kommunalskatten så att den inte bara fördelas till förmån för barnfamiljerna.

För att få kommunerna att ta ansvar för seniorerna måste det som det ser ut i dag till en kvotering (öronmärkning) på minst 25 – 30 % av kommunalskatten för att vi äldre ska känna att vi får någonting för våra skattepengar.

De kommuner som inte skulle följa ett sådant direktiv skulle kunna tvingas att betala motsvarande belopp till statskassan.

Detta är en fråga som pensionärsorganisationerna borde ta tag i. Det är dags att ifrågasätta vad vi får för våra skattepengar. Sverige består faktiskt inte av 100% barnfamiljer. Ändå betalar pensionärerna – fortfarande –  mer skatt än övriga befolkningen.

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: