Hoppa till innehåll

Sveriges statsminister var ”frustrerad” i går och med rätta, men this is Sweden

10 april 2017

I fredags eftermiddag körde en ”man” med lastbil in i en folkmassa i centrala Stockholm och fyra personer dödades och ett tiotal skadades allvarligt. Detta vansinnesdåd klassade media genast som ett terroristbrott med anledning av att det var en lastbil som användes som ”vapen”. Detta förfaringssätt har tidigare använts vid liknande dåd runt om i Europa.

Polisen klassar också detta som ett terror dåd. En ”man” är anhållen och hans bakgrund är asylsökande som fått avslag på sin ansökan men som ändå inte lämnat landet frivilligt. Mannen har stannat kvar och polisen har förklarat att man inte kunnat utvisa honom eftersom han gått under jorden dvs hållit sig undan polisen.

När dessa fakta i går presenterades på en presskonferens och informationen delgavs statsministern, förklarade han att detta var frustrerande och att åtgärder måste vidtas för att effektivisera hanteringen i samband med att asylsökande som fått avslag ska lämna landet.

På denna presskonferens nämndes även att mellan 12- och 10.000  personer väntar på  utvisning. När detta kan ske är oklart.

Detta kan jämföras med grannländerna Norge och Danmark där man arbetar mer effektivt och klarar av att också skicka personer ut ur landet.

Problemet är ju att om det här inte fungerar har ju asylprocessen spelat ut sin roll och alla som kommer hit kan räkna med att få stanna kvar.

Ett drastiskt förslag vore kanske att skapa någon typ av Guantanamo-anläggning där de personer som fått avslag och inte frivilligt vill lämna Sverige, får vistas i avvaktan på att förhållandena i hemlandet etc förändras.

Det är i längden ohållbart att låta tusentals människor bara flyta runt i landet utan möjlighet till försörjning etc. Det är för övrigt olagligt att anställa en person som är utvisad.

På tal om Norge och Danmark. Redan i fredags visades i dansk tv hur en lastbil kan göras omöjlig att stjäla och kan utrustas med nödbromssystem som gör det omöjligt att köra på framförvarande föremål. Inte förrän i går började man prata om detta här i Sverige.  Lastbilen var ju faktiskt mordvapnet.

 

 

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: