Hoppa till innehåll

Nu pratar regeringen om att vi inte kan utesluta att vi måste bygga ”nya städer” , krisläge alltså

10 februari 2017

Första gången man hörde talas om ”nya städer” var i slutet av 60-talet när man i Storbritannien ville komma till rätta med bostadsbristen i storstäder som London, Birmingham och Liverpool. Man byggde då ett antal (ca 20) nya städer med pendlingsavstånd från dessa städer. En av dessa nya städer är Milton Keynes, norr om London. Googlade och hittade ett bbc reportage om detta från så sent som januari i år.

http://www.bbc.com/news/uk-england-beds-bucks-herts-38594140

Att nu frågan blivit aktuell även här tyder väl på att regeringen insett behovet av nya grepp för att komma till rätta med den enorma bostadskris för närvarande råder här i Sverige. Här en artikel från i höstas när den nye bostadsministern Peter Ericson tillträdde.

http://www.di.se/nyheter/regeringen-vill-bygga-helt-nya-stader/

Men man undrar om det kanske inte vore smartare att kanske redan I DAG satsa på höghastighetståg norrut mot i första hand Uppsala och Gävle.

Med en tågresa på 40 minuter från Stockholm till Gävle skulle ju faktiskt Norrland få en del draghjälp och kanske inte bara bli en hopplös vit fläck som det nu håller på att förvandlas till.

För hur lång tid tar det att bygga en ny stad i Sverige i dag?  Varifrån kommer den arbetskraften som ska fixa detta? Är detta miljöpartiets idé ?

Som med mycket som den svenska regeringen gör och har gjort sedan den tillträdde så känns idén som ännu en Quick fix medan man försöker komma på något mer långsiktigt och hållbart.

Apropå skyskrapor. Läste någonstans att anledningen till att man inte gärna bygger allt för högt är att det är dyrt och tekniskt komplicerat att pumpa vatten högre än fem våningar upp.

Bildresultat för skyskrapa

 

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: