Hoppa till innehåll

Det är lika viktigt att begränsa globaliseringen som att försöka minska den globala uppvärmningen. Men det tycks bara vara Donald Trump som har fattat det

10 november 2016

billigarb

Här i Sverige har man under lång tid bekymrat sig för miljön och det är bra. Jättebra. Men något som borde vara lika viktigt struntar man i.

Och nu menar jag globaliseringen. Det gäller i första hand utflyttningen s.k. outsourcing, av jobb från i-länder till länder med billigare arbetskraft. Det tycks som att det är en naturkraft som är det inte går att göra något åt.

Det intressanta just nu är att problemet togs upp i den amerikanska valkampanjen, av ja just det Donald Trump.

USA har tappat massor med arbetstillfällen bl.a. på grund av att företag konkurrerats ut av utländska företag som kunnat konkurrera med hjälp av billigare arbetskraft etc.

Trump säger nu att den här utvecklingen måste vända.

Att media inte pratar globalisering ligger väl i sakens natur. Allvarligare är att politiska partier inte tycks anse att frågan är viktig. Den är ju i princip lika viktig som den globala uppvärmningen.

Att just värnandet om miljön prioriterats har väl att göra med att de flesta med egna ögon kan se hur isar smälter och landområden översvämmas plus att djur far illa.

Men globaliseringen som håller på att leda till att så gott som alla industri jobb kommer att hamna i Asien och Afrika, om allt får fortsätta som hittills, tycks inte vara lika uppenbart.

Ska därför bli intressant att se vad som händer i USA och om några fler vaknar upp och tar detta hot på allvar.

 

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: