Hoppa till innehåll

Brexit och Trump – so what?

09 november 2016

Brexit utlöste undergångsstämningar bland världens media i juni. Men vi är fortfarande här,  med livet i behåll.

I natt kammade Donald Trump hem presidentvalet i USA. Och media kommer med samma katastrof spekulationer – igen. Trump tillträder jobbet som USA:s 45:e president den 20 januari nästa år.

val2016

Frågan man ställer sig i är : hur länge kommer det att dröja innan svensk media får för sig att kalla USA för en diktatur, när han har tillträtt?

Trump har sagt saker som inte är politiskt korrekta. Men alla kan råka ut för att en groda hoppar ut ur munnen, innan man hinner reagera. Dessutom.

Ingen är perfekt.

I Sverige dömer man tyvärr ut folk på förhand. Svensk politik anses behöva fler politiker med erfarenhet från näringsliv och företagande. Men hur skulle det gå till ?

Media granskar och kan hitta en konkurs eller en affär som varit tveksam. Sedan kan sådant här, ganska oviktiga saker i det stora hela, förstoras upp och en fjäder kan förvandlas till en jätte-elefant. Och sedan är den personen bortgallrad för gott som fifflare eller liknande.

Med en sådan mediabevakning kan vi inte få annat än polerade politiker broilers i det här landet. Jag skrev häromdagen om det här och den som ännu inte läst den artikel som jag länkade till kan gå tillbaks till det inlägget. Artikeln handlar om varför vi inte kommer att få någon Donald Trump i Sverige. Fast vi skulle behöva det.

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: