Hoppa till innehåll

Det börjar bli dags för media och politiker att försöka begripa varför det finns missnöjespartier och varför folk röstar på dom

14 oktober 2016

Om man följer medias rapportering kring  de missnöjespartier som finns i Europa och Sverige bland annat, så undrar man om journalisterna fattat någonting överhuvudtaget.

Detsamma kan man säga om de etablerade politikernas förhållande till dessa partier. Det senaste exemplet här i Sverige, var förra söndagen i en direktsänd partiledardebatt när statsministern av bara farten kallade Sverigedemokraterna en na’zistiskt parti. Detta ändrade han sedan till ett parti med na’zistiska rötter, men ändå.

Varken media eller politiker vill erkänna vad det hela handlar om.

För grejen är ju att allt handlar om HOPP. Missnöjespartierna finns och kommer att finnas så länge som väljarna känner att dessa partier erbjuder ett bättre alternativ till de etablerade partierna. Dessa partier inger många människor HOPP om någonting som skulle göra skillnad i deras liv. 

Dessa partier får röster av en enda anledning och det handlar om besvikelse med hur det politiska etablissemanget mer och mer tappar kontakten med väljarna och deras verklighet.

Om politikerna inte begriper att dom måste leverera det folk vill ha så kommer ännu fler missnöjespartier att uppstå.

Ska bli spännande att se hur valet i USA slutar. Man har en känsla av att media inte heller där tycks begripa varför människor är missnöjda och röstar på Donald Trump.

Det är väl inte alla som upplever att Hillary Clinton är den som ger människor hopp om ett bättre USA. Många tänker nog både en och två gånger att om inte Obama lyckades, varför skulle hon lyckas?  Varför mer av samma politik om det finns ett alternativ?

Kul förresten att Bob Dylan, något oväntat, fått Nobel priset i litteratur. Här en snutt från Youtube när Pia Sundhage, förbundskapten för Sveriges damlandslag i fotboll, sjöng Dylan efter att Sverige tagit OS-silver i Rio i somras.

 

 

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: