Hoppa till innehåll

Varning: det här handlar bl.a. om bordeller

30 september 2016

Känsliga personer varnas. För det här handlar om ett i Sverige tabu belagt område. Anledningen till att jag ändå sticker ut hakan och skriver om det här är att ingen tycks ha vågat tänka tanken att bordeller kanske skulle kunna vara något av en lösning på unika svenska problem. Att prata om bordeller torde anses lika ”galet” som att prata om dödsstraff.

Hur som helst kan ingen ha undgått medias rapportering om polisens misslyckande när det gäller att klara upp det stora antalet anmälda våldtäkter i det här landet. Häromdagen nämndes en siffra på  endast 18 %.

Att Sverige som anses vara ett välmående och jämställt land, samtidigt kan ha en baksida som visar på ett i jämförelse med övriga europeiska länder extremt högt antal våldtäkter per capita, är smått chockerande.

Det finns en artikel som nu har ett par år på nacken, som presenterar en forskningsrapport från ett FN-organ som visar att Sverige sticker ut på ett markant sätt. Här en länk

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article12417039.ab

Det har alltså gått ett par år sedan rapporten publicerades. Man undrar då vad som hänt sedan dess?

Tydligen ingenting. I vart fall har polisens  förmåga att lösa dessa brott inte ökat utan minskat.

Vad tänker man då ska göras från ansvariga myndigheters håll?  Tydligen ingenting. Det intressanta är ju att i de länder i Europa (främst Tyskland och Holland) där bordeller mer eller mindre drivs öppet och fritt, där ser statistiken helt annorlunda ut.

Då undrar man, skulle man inte åtminstone kunna göra ett tidsbegränsat (10 år) försök, med statligt kontrollerade bordeller i Stockholm och kanske Malmö och sedan utvärdera  och eventuellt lära sig något av detta.

Senast man pratade bordeller i Sverige var väl 2006 när det hölls fotbolls VM i Tyskland och några krävde att de svenska spelarna i landslaget skulle stanna hemma och bojkotta hela mästerskapet.

Man var mycket upprörd att bordeller förekom i Tyskland i närheten av de platser där matcherna skulle spelas. Så uppskruvat var debattläget då. Vad jag minns var intresse för bordell besök rätt litet bland dom svenskar som reste till Tyskland.

Att bordeller faktiskt fyller en viss funktion begriper man om man har lite sunt förnuft. Exempelvis så lever ju inte alla  i perfekta familjer. Frustrationer och aggressioner som annars riktas mot oskyldiga eller närstående skulle kanske kunna neutraliseras om det fanns något slags ”alternativ”.

Människan är ju en komplex natur och alla är inte lika även om alla politiker i Sverige vill tro detta. Att man inte ser bordeller som något alternativ till polisens uppgift att bekämpa brott är kanske inte så konstigt.

Men varför  är Sverige så väsensskilt från andra länder?  Varför dessa brott?

Kan bordeller lösa problemet med de extremt höga våldtäktstalen i Sverige?

Vem skulle våga lyfta frågan? Nu har vi ingen Donald Trump  i Sverige som vågar gå utanför boxen. Därför känns det som att frågan om dödsstraff skulle vara betydligt enklare att få  upp på bordet. Men ett införande av dödsstraff kräver dessutom att Sverige lämnar EU.

 

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: