Hoppa till innehåll

Ordning och reda – ja då krävs nog att NATO griper in och hjälper Sverige

09 augusti 2016

Det var i slutet av januari i år som flera av oss hajade till när vi hörde och läste om när Ygeman sa att man från regeringens sida planerade för att ca 80 000 av de som kom till Sverige i höstas i samband med flyktingkrisen, skulle få avslag och skickas ut ur Sverige. Här en länk till svt:s  rapportering om saken.

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/migrationsverket-manga-ar-svara-att-utvisa

För inte så länge sedan fanns en artikel i Blekingeläns tidning där Ygeman åter uttalar sig om hur  de 80 000 ska hanteras och avvisa  rent praktiskt. Här en länk till artikeln 26 juli

http://www.blt.se/tt-inrikes/polisen-far-svart-med-avvisningar/

Här förstår man att det inte kommer att fungera och att polisen inte klarar detta jobb. Den här artikeln skickar flera signaler:

  1. regeringen har kapitulerat och vet inte hur man ska hantera detta.
  2. regeringen är bekymrad för de personer som blir kvar i landet olagligt och som inte kan försörja sig på lagligt sätt.

Det är intressant att man inte nämner EU och försöker få EU att engagera sig i detta problem med personer som uppehåller sig här i Europa illegalt. Problemet är inte nytt men för Sveriges del kan det här få enorma konsekvenser.

Det är en knapp månad till 15-års dagen av 11 september och med tanke på allt som inträffat det senaste året och det oroliga läget i världen, känns det inte särskilt tryggt att veta att det i Sverige i dag vistas så många personer som man inte vet vilka de är eller vilken deras agenda/plan är.

Sverige är inte med i NATO, men det vore med all sannolikhet klokare för Sverige att lämna EU och gå med i NATO –  ISTÄLLET! Jämför med Norge och Storbritannien. Båda NATO-medlemmar men inga EU-beundrare precis. Sverige borde följa deras exempel.

Ska det bli någon ordning och reda i Sverige krävs att NATO hjälper till. Nu har vi hamnat i en situation som inte liknar något vi upplevt tidigare – i vart fall inte vi som är födda efter andra världskriget.

Jag blir rädd när jag läser Ygemans uttalande där han säger att man får vara nöjd om drygt 2 000 personer per år kan skickas ut. Det skulle betyda att det kan ta 40 år att klara den här uppgiften. Vad händer under tiden?

Här skulle ett samarbete med NATO  som kanske har effektivare logistik förmåga kunna resultera i en plan där uppgiften klarades av på ett eller ett par år.

Sverige kommer inte att  få någon hjälp från EU. Sverige behöver inte EU. Det är EU som behöver Sverige. Detta betyder inte att man inte ska leta efter alternativa lösningar. Regeringen håller en fruktansvärt låg profil. Varför?

 

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: