Hoppa till innehåll

Media har skapat en avundsjuke-kultur som är destruktiv

16 juli 2016

Vi som inte är uppväxta med bidrag och ”jag- ska- ha- allt- på- en- gång”, kan nu konstatera att det till allra största delen är media som skapat den situation vi nu hamnat i.

Förr sparade man tills man kunde köpa det man ville ha. Banklån var ytterst sällsynt. Det handlade om att man ansvarade för sig själv och sitt liv. Allra minst skyllde man på ”samhället”.

När detta skylla på någon annan startade är svårt att exakt säga, men Sverige har ju kallats en välfärdsstat, där samhället tar fullt ansvar från vaggan till graven.

Vad har då detta resulterat i? Ja knappast att fler startar företag när detta ju innebär en personlig risk.

Vad kommer denna avundsjuke-kultur att leda till? Den är skapad av media som hela tiden pekar på den som ”behandlats illa” eller på annat sätt är missnöjd med sin situation.

En vuxen människa har ju ett eget ansvar. Det är bara barn som har vårdnadshavare i form av föräldrar. Sedan är det meningen att man klarar sig själv.

I Europa gnäller man på Usa där några har två jobb för att klara sig. Men det känns förmodligen bättre att försörja sig själv än vara bidragsberoende hela livet som många i Sverige numera blivit.

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: