Hoppa till innehåll

Vart tog pärmarna vägen och tänk om Margaret Thatcher fortfarande hade suttit vid makten

21 juni 2016

Det kan knappast undgå någon att det i Frankrike för närvarande spelas UEFA Euro 2016. Fotboll på hög nivå med andra ord. Även Sverige är med på ett hörn men gör inte mycket väsen av sig. Enkelt uttryckt torde det vara underkänt med tanke på att laget har en spelare som brukar nämnas i samma sammanhang som Ronaldo och Messi dvs vara kapabel att avgöra en match på egen hand. De flesta s.k. experter tycks vara besvikna på hur det gått hittills i turneringen.

Kom med anledning av detta att erinra mej om hur det såg ut för ett antal år sedan när fotbolls landslaget leddes av Lars Lagerbäck och Tommy Söderberg. Man fick då intrycket att det handlade om planering, taktik och mycket noga förberedda matcher. Ingen har väl glömt de berömda pärmarna. Och vart tog pärmarna vägen egentligen? Hamnade de på pappersåtervinningen eller något arkiv på fotbollsförbundet?

Här en nostalgi-bild från en mer framgångsrik tid för svensk fotboll (se nedan)

images

Det har väl heller inte undgått någon att något av en ödets timma står för EU med anledning av britternas folkomröstning om utträde eller inte om ett par dagar.

Så illa som EU fungerar (och ingen ljusning tycks finnas i sikte), så undrar man hur det skulle ha varit om Margaret Thatcher fortfarande hade suttit vid makten i Storbritannien? Knappast hade den här röran uppstått där Merkel ensam fått bestämma så mycket. Margaret Thatcher kunde ha varit den motkraft som saknas till den låt-gå politik som sedan länge råder.

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: