Hoppa till innehåll

Håller Sveriges statsminister på att förvandlas till en ”gala-petter” i stället för en statsman

28 maj 2016

Ingen kan ha undgått att Sveriges statsminister allt som oftast syns på evenemang där s.k. kändisar deltar och nu mycket ofta evenemang tillsammans med kungafamiljen.

Självklart ska regeringen vara representerad vid t.ex. nobelfesten i december och kanske vid ett kungligt bröllop. Men måste man ha statsministern med fru närvarande? Blir man bjuden på fest kan man faktiskt tacka nej. Och man kan skicka en ersättare.

Det finns ett antal tillfällen när det starkt kan ifrågasättas vitsen med statsministerns närvaro. I år har vi haft två kungliga dop och båda gångerna har statsminister med fru deltagit från parkett.

I går fredag döptes kronprinsessans son Oscar och att döma av gästerna som inbjudits var den enda ”intressanta” gästen ledaren för Sverigedemokraterna Jimmie Åkesson. Man undrar: fördes det några samtal off the record på den efterföljande lunchen? Alla vet hur frostiga deras relationer är åtminstone officiellt. Det här skulle kunna vara den enda anledningen till att statsministern skulle ha närvarit vid detta dop. För att i någon mån förena nytta med nöje som man brukar säga.

Alla evenemang som statsministern tycks njuta i fulla drag utav, ger ju intrycket att jobbet kanske inte är så viktigt. En prioriteringsfråga alltså.

Men prioriterar man att synas med kändisar och diverse kungligheter framför att driva seriös politisk kampanj i ett land med enorma utmaningar – ja då borde man kanske skaffa ett annat jobb.

Bildresultat för löfven stefan bröllop

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: