Hoppa till innehåll

Sverige och den feministiska regeringen tvingas backa från tidigare besked om slopande av gränskontrollerna i juli

03 maj 2016

Den som bor i Sverige och kan ta del av nyhetsflödet här torde förstå att nyheter är dåliga nyheter till 99 %. Förra veckan kom information från en myndighet (SKL) om att de svenska kommunerna framöver kommer att drabbas av höga kostnader pga  flyktingkrisen. Man sa att det kunde komma att bli skattehöjningar på ett par kronor per intjänad hundralapp.

Några dagar senare kom besked om att regeringen ändrar sitt beslut om tillfälligt slopande av gränskontrollerna i juli. Var och en får avgöra om det var en god eller dålig nyhet.

Hur som helst varje dag kommer nyheter om upprörande händelser och förhållanden. Första maj rapporterades det om tullverket som upptäckt att narkotika smugglats in i landet med små privatplan som sedan landat på små obevakade flygfält i Sverige. Oj då!

Allt som oftast skrivs det om pensionärer som lever på marginalen och man undrar om ingen hade kunnat förutse detta. De politiker som konstruerat pensions systemet måste ju ha haft tillgång till befolkningsstatistik och förstått att många skulle drabbas av horribelt låga pensioner. Hur tänkte man? Trodde man att vi skulle drabbas av kärnvapen krig och sedan var frågan ur världen?

Det finns inget land i den västliga världen där äldre har så låg status som i Sverige. Utgallringen börjar redan efter 50 när många har svårt att få nytt jobb eller byta jobb. En äldre person betraktas som en belastning och kostnad. Hur denna negativa syn uppstått borde kanske forskningen ta tag i.

Man behöver bara titta på usa och valet där. Ingen pratar om att någon ska bort pga för hög ålder. Tvärtom där betyder ålder erfarenhet och sunt förnuft som man samlat på sig under livets gång. Och det gäller alla – män och kvinnor.

Sverige har en s.k. feminist regering (ja man kallar sig faktiskt så) men som det verkar så handlar det om att fördela föräldraledigheten lika mellan båda föräldrarna. Andra grupper lämnas därhän. Jo förresten man är också stolt över en mycket generös invandringspolitik som nu håller på att ställa till det rejält. Inte nog med att man tvingar alla kommuner att placera invandrare. Nu kommer man att ställas inför dilemmat med att kommunerna tvingas att höja skatterna pga detta tvång.

I dag en hoppingivande nyhet om man är lite sportintresserad. Den engelska fotbollsklubben Leicester city har mot alla odds vunnit Premier League. Lika osannolikt och fantastiskt som om Östersund, Jönköpings Södra eller Gif Sundsvall skulle vinna Allsvenskan. Tanken svindlar.

 

 

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: