Hoppa till innehåll

Är panama-scoopet ett desperat försök från vänstermedia att hitta något som skulle kunna knytas till Trump

06 april 2016

Svenska journalister är en liten sluten grupp av individer i ett litet relativt isolerat land inte alltför långt från Nordpolen. Här uppe händer inte särskilt mycket. Här får man inga scoop om man inte själv konstruerar och skapar dom. Vad driver då en journalist? Man vill ju bli uppskattad och känna att man gör något vettigt och man vill gärna ha andra journalisters hyllningar och helst av allt vill man ha STORA journalistpriset.

Om vi tar Panama grejen så har svenska journalister i public service just nu julafton. Varje dag nya ”avslöjanden”. I går ”trodde man” att Islands president redan hade avgått pga påstådda oegentligheter. I dag visade det sig inte vara korrekt. Han tar time-out. Inte riktigt samma sak.

Svensk media är en av de mest vilseledande och vänstervridna i Europa. Man hatar Donald Trump. Man hatar ännu mer Ryssland och Putin. Och man är misstänksam mot alla som står på egna ben utan behov av bidrag och stöttning från socialen.

Ska man vara lite konspiratorisk och nu tänker jag vara det så skulle man lätt kunna tolka denna stora fokusering på s.k. skattefiffel i offshore bolag  som ett desperat försök från vänstermedia att hitta något som skulle kunna knytas till Donald Trump och hans presidentkampanj.

Som tur är har svensk media små möjligheter att påverka  vem som sitter i vita huset i usa. Dessutom är inte Trump  så korkad att han  fifflar undan pengar till Sydamerika om någon nu hade trott det.

Panama dokumenten har publicerats som om dessa personer redan är åtalade och lagförda. Man ställer sig inte frågan: har någon gjort något brottsligt?

Är det inte oetiskt och omoraliskt av media att framställa folk som brottslingar som varken är åtalade mot mindre fällda i domstol.

Än så länge finns inget som tyder på att någon åklagare någonstans har väckt åtal mot någon av de personer som nu ”anklagas” och misstänks av media i diverse länder däribland Sverige.

I Sverige  brukar media snarare mörka när någon person misstänks för brott. Man brukar skriva något som ”en man” har gripits och misstänks för ett visst brott. Man är ytterst sparsam med uppgifter om ålder, nationalitet, vistelseort osv. Man undrar : vem är den där MANNEN egentligen.

Här pratar media om etik och moral. Hur mycket etik och moral har media och journalister? Ingen alls. Noll.

 

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: