Hoppa till innehåll

Svensk dubbelmoral i kvadrat: maten på din giftfria tallrik kan vara hur giftig som helst

18 mars 2016

Sverige är som bekant dubbelmoralens världsmästare. I dagarna har det rapporterats om farligt höga halter av s.k. tungmetaller i vattnet i privatpersoners brunnar. I dag har sveriges radio p1, vetenskapsradion, ett inslag om tungmetaller och hur detta kan påverka hälsan. Programinslaget finns här:

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=406&artikel=6392293

Det här är intressant, men inte med ett ord nämner man att Sverige som enda känt land tillåter att slam från reningsverk får läggas ut på åkrar där kor betar och man odlar diverse grödor. Sverige är i princip en stor experimentverkstad. Och man experimenterar på våra kroppar – utan vårt tillstånd.

Varför får detta pågå? Det har talats om detta rötslam hur länge som helst. Slammet som innehåller alla möjliga gifter och tungmetaller t.ex. bly och kadmium. Nu har vi ett parti som heter miljöpartiet som säger sig värna om människor och miljön. Vad gör detta parti? Ingenting så vitt är känt.

Det märkliga är nämligen att den som vill sälja en vara (ej livsmedel) i EU måste garantera att den inte innehåller kvicksilver, bly, kadmium, pcb etc.

Det är alltså i princip omöjligt att köpa en tallrik eller en mugg eller en hushållsapparat som innehåller något skadligt ämne. Men vad du lägger på tallriken och stoppar i munnen och äter är det inte någon som bryr sig om. The choice is yours my friend.

Man har alltså mätt vatten i ett antal brunnar i ett antal kommuner och kommit fram till att halterna av bly och kadmium var mycket höga.

Då frågar man sig: skulle någon ens våga kolla vad kornas mjölk innehåller. Har någon ens tänkt tanken att kor dricker vatten med höga halter bly och kadmium. Har någon ens tänkt tanken att kor betar gräs på mark som gödslats med rötslam som innehåller bly och kadmium? Eller har svenska kor inbyggda giftfilter?

 

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: