Hoppa till innehåll

Tragiskt att svensk media är så okunnig om europeisk historia

14 mars 2016

Det är faktiskt både märkligt och tragiskt att svensk media visar upp sådan okunnighet om europeisk historia. Exempelvis går det knappast en vecka utan att man tar tillfället i akt att kritisera Putin och Ryssland.

Sverige upplevde ju som bekant mer eller mindre andra världskriget lite förstrött, från läktarplats. Vad som hände och pågick tycktes inte speciellt intressant. Utom för ett litet fåtal.

Vilken roll som t.ex. Ryssland spelade är det säkert inte många som fått något grepp om, allra minst dagens media anställda.

Men det var ju faktiskt så att det var Stalins Sovjetunionen som fick andra världskriget att vända och Tyskland att tvingas ge upp.

I dag finns en litet liknande situation där Putin och Ryssland håller på och vänder kriget i Syrien. Inte något som många tycker om att erkänna.

Sverige har allt sedan Palmes tid stått på ”de förtrycktas” sida. Oavsett om de förtryckta företrätts av gangsters eller kallblodiga mördare. Man har kallat dessa kämpar för ”befrielserörelser”, men det är långt från vad de ”motståndsrörelser” som fanns under andra världskriget som kämpade mot ockupationsmakten.

Det borde vara dags för svensk media som ska förmedla sakligt vad som händer runt om i världen, att läsa på om historien och inte bara skapa sin egen sanning och verklighet efter eget gottfinnande.

Den nyhetsförmedling som skedde under balkan-kriget var helt hopplös och jag vet fortfarande inte vad det kriget handlade om.

Kriget i Syrien behandlas ungefär på liknande sätt, men det torde väl vara uppenbart för de flesta att det tycks vara Putin som äntligen lyckas bringa ordning och ett slut på detta obegripliga och meningslösa kaos.

Jag säger inte att Putin och Ryssland är 100% perfekta i alla hänseenden. Men det kan ju inte vara så att om man gör ett misstag är man helt uträknad och 100% ond. Så ser inte världen ut idag.

Ingen är perfekt. Putin och Ryssland är inte 100% perfekta. Men Putin och Ryssland är inte heller 100% onda.

Tragiskt att svensk media inte vill se verkligheten för vad den är.

 

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: