Hoppa till innehåll

Tack och lov att svensk media inte bestämmer vem som ska sitta i Vita Huset

04 mars 2016

Förra helgen hade det gått 30 år sedan mordet på Olof Palme vilket uppmärksammades på olika sätt i svensk media. Framförallt det faktum att ännu ingen dömts för mordet fick stort utrymme. Men även personen och politikern Olof Palme diskuterades.

Vi som var med när det hände kan åtminstone konstatera att under Olof Palmes tid vid makten så visste man att skatterna ska vara höga, åtminstone så höga som behövs för att genomföra olika politiska reformer. Man visste även vilka länder som Sverige skulle ha goda förbindelser med oavsett om resten av världen inte delade Sveriges uppfattning .

Efter Palmes död hamnade Sverige i något slags politisk vilsenhet och allmänt limbotillstånd. Och detta tillstånd tycks fortfarande råda. För att försöka göra något åt denna vilsenhet rekommenderade man väljarna att rösta ja till att gå med i EU. Tillsammans skulle man vara starkare och lösa alla problem gemensamt.

Med facit kan de flesta se att EU var ingen Quick-fix. Åtminstone inte för Sverige snarare tvärtom. EU har skapat fler problem än som lösts.

På trettio år har inte mycket hänt och exempelvis har några nya bostäder inte byggts som skulle kunna ersätta de fruktansvärda betong-kolosserna som byggdes på 60/70-talet som en Quick-fix för att bygga bort den då rådande bostadskrisen. Den krisen hade ju uppstått när alla skulle lämna Norrland bland annat för att flytta till jobb i storstäderna.

Säga vad man vill om amerikansk politik men Bill Clintons vallöfte  om att varje amerikan skulle ha ett eget hus, var mer lockande än svenska politikers löften om – ingenting.

Säga vad man vill om amerikansk politik men tack och lov har svensk media och kulturpersonligheter ingenting att säga till om vem som ska sitta i Vita Huset.

Den nu pågående valkampen följs med stort intresse här och illa dold ”oro”. Donald Trump är fortfarande ”omöjlig” som presidentkandidat och  dessutom visst skulle det väl vara förskräckligt om valet skulle stå mellan TVÅ 70-åringar. Jo Hilary Clinton fyller faktiskt 70 nästa år.

Kul att Rolling Stones ska spela på Kuba. Kanske en avstickare till Syrien skulle kunna bidra till att vansinneskriget äntligen kunde se vägs ände.

 

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: