Hoppa till innehåll

Trots allt fruktansvärt som hänt och händer i världen just nu så har Sverige lyckats ta sig till nästa års EM i Frankrike

18 november 2015

em3

Sedan fredags kväll håller världen andan och önskar att allt som hände i Paris bara var en hemsk mardröm. Vi som var med om 11 september 2001 minns med fasa vad man gjorde och reagerade då, men också att det blev vardag igen- trots allt.

Och trots allt så spelade mitt i allt detta Sverige två viktiga play-off matcher mot Danmark. Först trodde man kanske att det bästa vore att ställa in och spela senare. Men ett snabbt beslut togs av Fotbollsförbundet på lördagen och man ville på något sätt markera att våld inte får stoppa idrott.

Pressen var självklart enorm på alla och samtidigt som många hade på förhand räknat ut Sverige och sett Danmark som klara favoriter så spelade man bättre än på länge. Men Danmark var ju faktiskt inte det lag man hade förväntat sig att se trots namnkunniga spelare.

Dagens hjälte och tvåmålsskytt är förstås Zlatan även om vi inte får glömma att lördagsmatchen till stora delar måste tillräknas Emil Forsberg som fick igång målskyttet.

Om sju månader spelar alltså Sverige EM  i Frankrike. Ingen vet hur situationen ser ut då men förr eller senare brukar det bli vardag igen.

 

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: