Hoppa till innehåll

Sverige är inte det typ av land som tjänar på att vara med i EU därför borde man göra som britterna och folkomrösta om saken – nu

16 oktober 2015

Det började med Greklands krisen som pågick i flera år. Grekland hade infört euron men hade mer eller mindre bluffat sig in. Greklandskrisen är nu under kontroll – som det verkar. Några veckor efter att de sista krismötena avslutats så startade nästa megakris som ”ingen” hade kunnat förutse skulle komma. Det handlar förstås om flyktingkaoset.

EU som består av massor av olika länder med olika historia och kultur kan självklart inte ta itu med en sådan kris där det handlar om att snabbt skaffa tak över huvudet för hundratusentals människor som dessutom förväntas stanna kvar och leva här under överskådlig tid. Ingen vet hur detta ska lösas i praktiken.

För ett år sedan bestämdes det att Storbritannien ska folkomrösta om huruvida de ska lämna EU eller inte.

Att EU krisat under lång tid har gjort att de fler och fler länder har börjat ifrågasätta nyttan med att vara med och betala in EU-avgiften och sedan inte få särskilt mycket tillbaks.

Det skulle därför vara intressant att få en sammanställning av alla medlemsländers avgifter i kronor och ören och sedan ställa detta i relation till hur mycket respektive land fått tillbaks.

EU är skapat för att fred i Europa ska säkerställas samtidigt som den fria rörligheten för varor, tjänster och personer upprätthålls. På papperet låter det bra.

Det som hänt de senaste månaderan i Sverige är att landet fått en flyktingström som jämförs med andra världskriget och nu byggs tältläger upp för att kunna ge alla tak över huvudet. Den svenske statsministern har försökt få fler EU länder att dela på ”bördan” men inte fått något gensvar.

Nu talas det om folkomröstning. Frågan är vad som är viktigast att folkomrösta om. Sveriges medlemskap i EU är en flopp. Sverige betalar enormt mycket. Men när det kommer till kritan finns det ingen som lyssnar på Sverige – inte ens närmsta grannen Danmark.

Sverige behöver inte EU. Dags att lämna. Förhoppningsvis går britterna före som ett gott exempel.

Här från dagstidningen suddeutsche zeitung i dag ; en bild på Angela Merckel som bär ett tungt ansvar idag.

20151016

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: