Hoppa till innehåll

Damlandslaget borde be om ursäkt – och lämna walk-over till OS nästa år

05 juli 2015

I kväll spelas final i dam-vm i Kanada. Finalister är Usa och Japan, två länder som absolut inte är vad man kunde säga typiska fotbollsländer.

I går kväll spelades bronsmatch mellan två europeiska länder. Märkligt nog var det Storbritannien och inte Tyskland som vann.

Sverige föll tidigt ifrån. Oklart varför. Från dag ett hörde man bara klagomål från spelarna på allt mellan himmel och jord. Det var ränder på planen. Planen lutade. OCH det var konstgräs överallt.

Den bedrövliga insatsen borde leda till självkritik och kanske borde man be om ursäkt för sin dåliga inställning. Ingen bra attityd att förmedla till barn och ungdomar. Inte heller torde sponsorerna klappa händerna (ha, ha). Här en bild på ICA-bladet där man pratar om att ladda upp för guld.

damvm15

Och om man ska lyckas i OS nästa år måste man räkna med att Brasilien har hemma plan och Usa i princip också. Det är lika bra att lämna walk-over redan nu. Det kommer säkert att finnas saker att hänga upp sig på i Brasilien. Där brukar det dessutom vara varmt.

Det som förstört så mycket för svenska fotbollslag på senare år är allt runtomkring, gängbildning, skitsnack om varandra mm mm. Varför kan andra hålla ihop? Kanske ett systemfel i Sverige.

MEN ett undantag var U21-landslaget som gjorde det omöjliga möjligt genom att kämpa en för alla, alla för en. Och vinna em guld.

Pia Sundhage är en frisk fläkt men inte heller hon kan trolla med knäna.

 

 

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: