Hoppa till innehåll

Almedalsveckan börjar i morgon – so what?

27 juni 2015

Det är åter dags för Almedalsveckan på Gotland. Ursprungligen ett sätt för Olof Palme att tala politik –  bland semesterfirare i lantlig miljö.

I dag är det ett media jippo av unikt slag. Till vad nytta kan man undra för det är svårt att erinra sig något extraordinärt som kan tillskrivas Almedalsveckan och som kan ha påverkat svensk politik under årens lopp.

Och kommer någon politiker, förutom Annie Lööf kanske, att nämna företagen överhuvudtaget? Det finns väl inget land där företag och företagare behandlas så styvmoderligt som i Sverige. Jämfört med andra länder. Självklart har det att göra med att svenska politiker inte kommer från näringslivet. Man vet inte hur ett företag fungerar i praktiken. Och man tycks inte vara särskilt intresserade heller.

För ett tag sedan kunde man läsa om företagare som inte hade råd att pensionera sig pga extremt låg pension. Någon hade ca 4.000 kr i månaden i pension alltså inte mycket att göra guldkant av på ålderns höst.

En sak är i alla fall säker och det är att utan företagare tvärstannar Sverige och många politiker skulle undra var alla skattepengar tagit vägen.

Det är på tiden att denna grupp får mer uppskattning och ett erkännande från samhällets sida. Man kunde kanske till och med  tänka sig någon form av ”belöning” för lång och trogen tjänst efter 20 eller 30 års slit i egna företag. Det skulle ju vara ett incitament att jobba långsiktigt och inte lägga ner efter minsta lilla uppförsbacke.

Belöningen kunde ju exempelvis vara en medalj, pokal, penningbelopp eller liknande.

Snabba klipp bygger inte ett samhälle för framtiden. För detta krävs tålamod, uthållighet och företagande. Men inte något som tycks intressera dagens politiker, tyvärr.

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: