Hoppa till innehåll

Man upphör aldrig att förvånas och nu handlar det om e-handel

04 september 2014

Det är inte förrän man själv drabbas som man fattar hur saker fungerar eller inte fungerar. Vill först säga att bland det bästa med internet är att man lätt och smidigt kan köpa saker och få dom levererade hem i brevlådan mer eller mindre. MEN allt är aldrig 100% perfekt och kommer aldrig att bli. Mänskliga faktorn är ofta boven när något går snett.

Men sen har vi det här med s.k. feedback. Utländska sajter vill ofta att man ska tala om vad man tycker om sitt köp och man får pricka för några alternativ SAMT skriva en egen kommentar.

Syftet är att ge andra kunder en uppfattning om hur det fungerar att handla med ett visst företag. Innan jag tar mitt eget exempel måste jag tipsa om värsta skräckexemplet (se adress nedan). Det gäller en person som handlade på Ebay och blev missnöjd och skrev om detta i sin kommentar. Denna kommentar ledde till att företaget stämde henne för att hennes kommentar lett till att affärerna gått allt sämre.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2310539/Sued-defamation-The-woman-left-negative-feedback-eBay-seller-admits-criticism-right.html

I mitt fall försökte säljaren få mig att ta tillbaka en 3:a av 5 möjliga med motiveringen att ett litet företag är beroende av att få bra omdömen för att överleva. Självklart ändrade jag inte någonting. Ångrar snarare att jag inte kunde gå in och ändra till en 2:a. Varan var ju faktiskt fellevererad, vilket man inte ville erkänna.

Det här leder självklart till att man ALLVARLIGT  börjar ifrågasätta alla slags omdömen typ hotellbetyg osv. Jag trodde aldrig att det är fullt möjligt att jag som kund kan gå in och i efterhand TA BORT (REMOVE) min egen kommentar jag gjort i samband med ett köp. Den möjligheten finns hos t.ex. Amazon.

Jag lyckades dock skaka av mej säljaren som väl tröttnade på en envis kund.

För övrigt vill jag påminna om svenska Bokbörsen som inte bara säljer böcker utan även musik, film och serier. Letar man t.ex. 60-tals musik kan det vara värt att ta en koll.

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: