Hoppa till innehåll

Måste ha varit naiv som trott att kvinnliga präster i svenska kyrkan kunde tänka själva.

25 november 2012

Har trott att ett land som Sverige styrs av de lagar som riksdagen beslutat om. Ipraktiken tycks respekten för våra lagar nu vara nere på en bottennivå. Och Europadomstolen tycks man bara rycka på axlarna åt. Vadå?

Utan att gå in på alla detaljer kan man bara konstatera att i Sverige i dag försöker komunala tjänstemän att  göra lite som man vill. Lagen tycks ointressant utom när den går att använda för egna syften.

Vad ska man då säga om prästerna. Är det guds lag som styr? Svensk lag tycks vara något okänt och ointressant. Man gör lite som man vill. Får man ”uppdrag” från makthavare (läs: kommunala tjänstemän) litar man  blint på att det man får höra är sanningen. 

Vad som inträffat nu är att en kvinnlig präst i svenska kyrkan okritiskt gått med på att begrava en avliden person fastän att en rättsprocess pågår och att ärendet inte vunnit laga kraft.

Den kvinnliga prästen har till 100% litat på att den kommun det handlar om gett korrekta direktiv om att en tvångsbegravning skulle äga rum.  Även fastän den kvinnliga prästen informerats om rättsläget av anhöriga till den avlidna.

Fortsättning följer.

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: