Hoppa till innehåll

Som svensk senior som varit med och byggt upp det här landet storknar man när man blir tillrättavisad av arroganta skåningar

15 april 2012

Det kan tyckas som en bagatell men är det något som kan få en att reagera så är det när man träffar på enfaldiga personer som mot bättre vetande försöker tala om vad som är rätt och fel.

Att skåningar inte räknas in i kategorin diplomater har väl de flesta insett för länge sedan. Jag behöver knappast nämna en viss känd fotbollsspelare och hans beskrivning av olika personer. Men sport och underhållning är en sak.

Vad som är hönan och vad som är ägget får vi också låta vara osagt. Man kan bara konstatera att ingenstans i Sverige behandlas man med sådan arrogans och besserwisser attityd som i Skåne.

Är man inte född i Skåne får man tydligen skylla sig själv om man någon gång besöker området och till råga på allt kommer med konstruktiv kritik i något sammanhang. För tydligen har skåningen alltid tolkningsföreträde och dialog är man inte intresserad av. Skåningen vet alltid bäst. Och du har fel. Och ska få veta det också.

Besökte för en tid sedan ett bibliotek – och blev hånad och utskrattad – av en bibliotekspersonal. Efter en försynt fråga om tidskrifter för oss lite yngre seniorer s.k. 50plussare fick jag ett rått garv rakt i ansiktet. Jag hade nämligen inte förstått att benämningen senior bara kan användas om man talar om ”äldre”.

Som svensk senior som varit med och byggt upp det här landet vågar jag faktiskt sticka ut hakan och fräckt påstå att man måste inte sitta på ett äldreboende för att kallas senior.

Kan bara nämna att USA:s största organisation (över 40 miljoner medlemmar)för seniorer beviljar medlemskap redan vid 40. De flesta medlemmarna är dock över 50.

Läs på lite bättre Skåne! Och dessutom: skrattar bäst som skrattar sist.

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: