Hoppa till innehåll

Nyheten media ”missade”

07 april 2012

På skärtorsdag var det ledig dag för många i media. Ingen tidning på långfredag och många hade tagit påsklov. Därför kom en nyhet som handlar om företag och deras finansiering att hamna i bakvattnet här i sverige. Även fastän att det var USA:s president som presenterade nyheten The Jobs Act, och som talade sig varm för det här med företagande och möjligheterna att förse mindre företag med startkapital i synnerhet.

I Sverige skulle ett sånt här förslag dömas ut på förhand medan såväl  demokrater som republikaner här sett till att göra det möjligt att få igenom det utan något tjafs.

Vad handlar det då om? Jobs står alltså för Jumpstart Our Business Startups och avsikten är att små företag och entreprenörer ska ges möjlighet att få in upp till 1 miljon $ per år genom att privatpersoner via internet ska investera valfritt belopp och i gengäld få aktier i företaget. Många har kanske hört talas om ”crowdfunding” och det är vad det här ska handla om.

Intressant förslag eftersom varken skattebetalare eller banker blandas in. Obama sa enligt artikeln i New York Post att ”I’ve always said the best engine for growth is the private sector, not the government,” och tillade ”our job is to help our companies grow and hire.”

Read more: http://www.nypost.com/p/news/national/obama_signs_small_business_legislation_NuIuvSWXok2Tws2ozaNXbL#ixzz1rNeXppRy

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: