Hoppa till innehåll

Svensk media liknar mer och mer en pitbull terrier som när den bitit sig fast släpper greppet först när offret ligger på rygg.

30 mars 2012

De senast veckorna har svensk nyhetsmedia mer eller mindre varit uppslukade av Sveriges eventuella vapenexport till saudi arabien. Det hela nådde igår kulmen när Sveriges Försvarsminister (Minister of Defence) lämnade sin post. Vad som gjorde att han fattade det drastiska beslutet vet han bara själv, men det går inte att komma ifrån att de senaste veckornas uppseendeväckande mediabevakning måste ha haft en viss betydelse för hans agerande att avgå.

Hela den här ”historien” har dock gemensamma drag med andra s.k. mediadrev i Sverige. Med största sannolikhet kommer de reportrar som hittade ”nyheten” att belönas med någon av journalistkåren inrättade utmärkelser. Och man får intrycket att det för denna kår är en sport att till varje pris hitta något som kan ge utdelning och ryggdunkningar. Något slags rovdjursbeteende kommer fram i bevakningen som ”i bästa fall” slutar med att journalisten står med foten på bytet dvs den jagade.

Tyvärr fokuserar man ofta på ointressanta frågor och i fallet med saudi arabien vill man inte inse att världen har sprungit förbi Sverige. Man förstår inte att Sverige är beroende av en marknad där konkurrensen är stentuff. Svenska journalister vill boosta sina egna karriärer för att hamna på någon av de mer välbetalda tv-bolagen. Vägen dit går snabbare om man kan visa upp utmärkelser även om det är de egna kollegerna som delat ut dom.

Men vem granskar svensk media undrar vän av ordning? Vilka umgås dessa journalister med privat? Har dom förutom karriärambitioner också egna politiska agendor? Sveriges public service sägs vara oberoende osv osv. Vem som helst som tar del av deras utbud kan lätt konstatera att vänstervridningen är total.

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: