Hoppa till innehåll

Allt du behöver veta om Min upplysning ab och lite till

14 februari 2012

Det har varit stort uppseende kring företaget Min upplysning ab som enligt deras egen version är en samarbetspartner till AAA Soliditet.

Sanningen är att Soliditet gömmer sig bakom sitt eget dotterbolag och försöker dölja att man befinner sig i en gråzon eftersom det inte är i enlighet med rådande lagstiftning att lägga ut personers kredituppgifter på internet och låta dom där, i stället för via en utskickad papperskopia, ta del av vad Soliditet lämnat ut till ”sina uppdragsgivare”.

Min upplysning ab är ett dotterbolag till Soliditet. Styrelserna i de två bolagen är exakt samma personer. Det går att kolla med Bolagsverket om man vill ha svart på vitt.

Det skumma med Soliditet är att dotterbolagets logotyp i princip är identisk med Försäkringskassans. Varför undrar man?

Datainspektionen som övervakar kreditupplysningsföretagen, har i oktober i fjol genom ett beslut ålagt Soliditet att skicka papperskopior på gjorda upplysningar. Beslutet har överklagats och ligger nu hos Förvaltningsrätten i Stockholm mål nr 22040-11. Soliditet vill självklart vinna tid och spara pengar och fördröjer därför det hela.

För att få lämna ut dina uppgifter måste det enligt lagen finnas ett LEGITIMT skäl, dvs att du i princip ska köpa hus eller bil och därför behöver låna en stor summa pengar.

Så länge Soliditet försöker kringå lagen och struntar i privatpersoners integritet är det ett bluff företag.

Dessutom lämnar Soliditet ut uppgifter till i princip al-qaida om dom kan tjäna pengar på ”affären”. Är du företagare är du rättslös. Vem som helst kan få tillgång till hela din ekonomiska situation – utan att ange skälet till varför man vill ha uppgifterna.

”Jetpak” har tagit flera upplysningar utan att jag har några affärer med dom.

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: