Hoppa till innehåll

Ingen gillar att konkurreras ut men alla vet att utan konkurrens – ingen utveckling värd namnet

16 december 2011

Den s.k. äldreomsorgen har den senaste tiden varit i fokus som aldrig förr. Vårdskandalerna inom den privatdrivna äldrevården (Carema t.ex) har fått många att börja oroa sig för kanske inte bara de drabbades öden utan kanske lika mycket för den egna – oundvikliga – ålderdomen. Eftersom lagen säger att det är kommunerna som har det yttersta ansvaret är frågan högprioriterad av politikerna. Hur omsorgen ska finansieras och organiseras delar partierna i två läger.

Vänsterblocket vill förbjuda all privat vård efter den senaste omgången skräckskildringar i media. Alliansen vill ha en kontrollmyndighet som ska se till att kvalitén garanteras oavsett om det rör sig om privat eller offentlig vård.

Säga vad man vill om den senaste tidens debatt, men man kan inte komma ifrån att inget ont inte har något gott med sig. Allt har kanske en mening osv.

Man kan också säga att utan konkurrens ingen utveckling. Om inte annat borde det här vara en sporre för den offentligt drivna vården att försöka bli bäst. Det värsta som kan hända är att man slår sig till ro och säger att det handlar om att det behövs mer pengar.

Förr sa man att nöden är uppfinningarnas moder. Nu handlar allt om att pressa fram mer pengar. Utvecklingen inom EU visar med all önskvärd tydlighet hur det går när det saknas ledarskap och vilja att hushålla med knappa resurser. Det handlar ju i slutändan om hur skattebetalarnas pengar bäst används – alternativt slösas bort.

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: