Hoppa till innehåll

När ska folk få nog av av självgoda arroganta banker? Vi kan ta Nordea som exempel.

16 november 2011

Mycket kan sägas om Occupy Wall Street rörelsen, men dom har i alla fall satt fokus på de självgoda arroganta bankerna – som tydligen finns mer eller mindre överallt. Bankerna anses oumbärliga för att inte hela världen ska rasa ihop som ett korthus.  EU-krisen har skickat chockvågor genom hela universum och skattebetalare och bankkunder har förutsatts vara lojala och agera brandkår med vattensprutan fylld med nytt kapital.

Som kund i svenska Nordea har man nyligen fått rådet att byta bank. Rådet kom från finansminister Anders Borg. Hans råd kom som en reaktion på köp av en lyxlägenhet i centrala Stockholm till en Nordea chef som pendlar mellan Köpenhamn och Stockholm. Det hade dessutom visat sig att de Nordeakunder som köpt Nordea fonder gått back under lång tid utan att banken tycks ha reagerat osv.

Hur som helst Nordea är en delvis statligt ägd bank och borde därför tvingas ta ett samhällsansvar, men Nordea är en tämligen självgod arrogant bank som inte lyssnar på den lilla bankkunden och hans eller hennes åsikter.

Har tidigare skrivit om deras utskick av kontoutdrag och då föreslagit att kuverten inte ska vara märkta med en stor Nordea logga utan i stället bara ha en returadress på baksidan – om kuvertet innehåller kontouppgifter. Men inget har hittills hänt.

Och återigen har nu kontoutdrag  ”försvunnit” och man undrar vem som stjäl posten och varför.

Kanske Finansinspektionen kunde titta närmare på den här detaljen. Denna enkla åtgärd skulle kanske till och med kunna förhindra brott genom att känslig information hanterades på ett mer integritetssäkert sätt. Tillfället gör som bekant tjuven.

Byta bank? Ja men vilka skiljer sig från mängden?

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: