Hoppa till innehåll

Vad är det som händer egentligen?

25 september 2011

Förstår mig inte på engelsmännen längre i vart fall inte den nya generationen. Brukar gå in på Daily Mails hemsida då och då för att se vartåt vinden blåser. Trodde inte mina ögon när man får se denna artikel om radio och tv-bolaget BBC och deras senaste anpassning till den nya tiden. Ja det handlar just om hur man ska uttrycka sig när man talar om vår tideräkning som utgår från Kristi födelse. Enligt artikeln är det olyckligt om någon icke kristen tar illa upp när man t.ex. skriver 463 f.Kr. Detta ska nu rättas till genom att istället säga ” Common Era” eller hur det nu är tänkt.

Det förefaller kanske föga troligt att några andra religioner skulle gå till yttterligheter för att inte vi kristna ska känna obehag i något sammanhang. Dessutom är det ju nu länder som Kina, Indien, Brasilien och Ryssland som styr den ekonomiska utvecklingen i världen.

Man undrar bara: vad är det frågan om? Hur stort kan detta ”problem” vara som föranleder att man vill vara först med att avskaffa religionen och stryka den ur historien?

Här är länk till artikeln http://www.dailymail.co.uk/news/article-2041265/BBC-turns-year-Our-Lord-2-000-years-Christianity-jettisoned-politically-correct-Common-Era.html

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: