Hoppa till innehåll

Har regeringen någonsin funderat på att göra ett studiebesök på en arbetsförmedling någonstans ute i landet för att få en uppfattning om vad som händer där?

18 augusti 2011

Den som har erfarenhet av eget företagande eller kanske har varit anställd i den privata sektorn vet att det är viktigt att kunden sätts i centrum eftersom det är kunden som betalar och gör att verksamheten kan rulla på.

I offentlig sektor råder fortfarande gammal öststats kommunism. Det viktiga är att personalen trivs och kan göra lite som den vill. Närvaro på arbetsplatsen kommer långt ner på listan. Kunden – vem är det? Ett störande element som man gör allt för att ha så lite att göra med som möjligt. Ändå är det faktiskt kunden som via skatt och andra allmänna avgifter betalar – så att allt kan rulla på.

Den som inte är född i skåne ska tydligen veta sin plats – i vart fall om man är infödd svensk.

Av en slump skulle undertecknad träffa en tjänsteman på en arbetsförmedling i södra delen av landet. Dag och datum var bestämt sedan flera månader tillbaka och som en ren rutinåtgärd skickade undertecknad ett mejl för att få bekräftat att tid och datum fortfarande var aktuella.

Något svar har ännu inte kommit och när jag var på plats för att anmäla min ankomst får jag veta att – hör och häpna –  en ny handläggare har tagit över men ingen hade meddelat undertecknad något och dagens  tid hade bara TAGITS BORT dvs strukits och någon ny tid var inte aktuell.

Inte heller gick det att få veta om handläggaren fanns på plats. Telefon saknades nämligen i receptionen. Kunden måste själv ringa. Tyvärr hade undertecknad inte någon telefon så något telefonsamtal kunde inte ringas.

I gamla öststats kommunismen era stod väl inte heller det här med respekt och servicekänsla särskilt högt i kurs – men att bara strunta i sitt jobb och sina åligganden kan man bara inte rycka på axlarna åt.

Närmare tredje världen kan man inte komma. Kanske någon politiskt ansvarig skulle planera in något studiebesök på arbetsförmedlingarna i sydsverige. Det kan bli en kulturchock.

Som ett brev på posten kommer nu en JO anmälan att göras gentemot den skyldiga Karin Hesse  på Mariedalsvägen, Ribersborg, Malmö. Mycket nöje.

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: